- Nå skal det hjem og feires med en grandis!

Haugesunds spissduo senket Brann.

HAUGESUND (Dagbladet:) FK Haugesund - SK Brann: 2-1

Etter mye om og men var FK Haugesunds suksess over Brann endelig et faktum, og det takket være egen spissduo. Og det skulle bare elleve forsøk til før hjemmelaget endelig klarte å slå naboene fra nord i det store vestlandsderbyet i kveld.

- Det var kjempekjekt å slå Brann i dag, det ga meg en deilig følelse. Jeg og Niko (Nikola Djurdjic. red.anm) jobbet hardt for hverandre, og det lønnet seg, sa en av Haugesunds to toppscorere i årets tippeliga, Alexander Søderlund som står nå som med fire mål på fem kamper sammen med makker Djurdjic.

- Nå skal jeg prøve å få meg selv hjem til andre omgang av «El Clasico» og feire skikkelig med en god nystekt «grandis»!

Matchvinner Også Søderlunds spissmaker, serbiske Nikola Djurdjic, hadde grunn til å feire etter å ha blitt matchvinner i tillegg til å bli toppscorer med fire mål sålangt i årets sesong.

- Det var deilig å vinne i dag. Jeg har ventet på dette øyeblikket helt siden jeg kom til Haugesund for tre og et halvt år siden, sier Djurdjic, som selv om han presterte bra mot Brann mente at han ikke hadde helt dagen.

- Jeg gikk glipp av en stor sjanse på slutten, og hadde nok fått dårlig med søvn i natt om jeg ikke fikk til noe mer enn det i kveld, sa en småpjusk Djurdjic, som ikke møtte opp med på de siste treningene før kamp på grunn av sykdom.

Serberen både tror og håper at han sammen med Søderlund klarer å holde på den delte tittelen som tippeligaens toppscorere også i lang tid fremover.

- Selvtillit i banken Om akkurat en uke er det ladet for ennå et derby, da FK Haugesund møter Viking på bortebane i Stavanger. Det er et møte Haugesund-trener Jostein Grindhaug mener de nå står sterkere stilt til.

- Det var en stund siden vi har tatt tre poeng, og det var deilig å få det til. Nå har vi så mye selvtillit i banken til oppgjøret mot Viking som jeg bare kunne drømme om på forhånd. Det er en uke til den kampen, så vi skal suge på denne karamellen og planlegge hvordan vi skal slå Viking i neste uke, sa Haugesund-treneren.