Nå skal det snakkes norsk på treningene til nedrykkstruede Tromsø

Nyansatte Steinar Nilsen tar ukonvensjonelle grep.

IDENTITET: - Språk er viktig, språk er makt og språk er identitet. Vi holder til i Tromsø og den nordnorske identiteten vår er viktig. Da er det også viktig at vi holder fast ved dette som arbeidsspråket vårt, sier Steinar Nilsen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
IDENTITET: - Språk er viktig, språk er makt og språk er identitet. Vi holder til i Tromsø og den nordnorske identiteten vår er viktig. Da er det også viktig at vi holder fast ved dette som arbeidsspråket vårt, sier Steinar Nilsen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Steinar Nilsen har bestemt seg for at språket på Tromsøs treningsfelt skal være norsk.

Den siste tiden har engelsk vært det prioriterte språket på treningsfeltet til den nedrykkstruede eliteserieklubben. Bare uker etter at han tok over som hovedtrener vil Steinar Nilsen bytte tilbake til norsk.

- Språk er viktig, språk er makt og språk er identitet. Vi holder til i Tromsø og den nordnorske identiteten vår er viktig. Da er det også viktig at vi holder fast ved dette som arbeidsspråket vårt, sier han til klubbens nettsted.

Tromsø har blant andre walisiske Josh Pritchard og tsjekkiske Zdenek Ondrasek i troppen, som hovedsakelig består av nordmenn.

- Alle spillerne skal selvsagt forstå det som blir sagt. Derfor oversetter jeg eller noen av de andre trenerne viktige beskjeder til de av spillerne som ikke behersker norsk, sier Nilsen.

Nilsen forteller at språkendringen kun er én av flere endringer som vil skje i Tromsø under hans ledelse. Han legger også til at han tror en endring i kommunikasjonen kan gi bedre poengfangst i eliteserien. Det trenger Tromsø, som med fire serierunder igjen ligger på kvalifiseringsplassen til neste sesongs eliteserie.

Fem poeng skiller opp til Sandnes Ulf, Sogndal og Vålerenga på trygg plass.

(NTB)