Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå skal dette piggtråd-gjerdet selges

- Tror det reddet livet til Johnny, sier Hoogerlands far.

REDDET LIVET: Cees Hoogerland mener piggtrådgjerdet som påførte sønnen Johnny stygge sår kan ha reddet livet hans samtidig. Nå skal gjerdestolpen auksjoneres bort. Foto: SCANPIX/AFP/LIONEL BONAVENTURE
REDDET LIVET: Cees Hoogerland mener piggtrådgjerdet som påførte sønnen Johnny stygge sår kan ha reddet livet hans samtidig. Nå skal gjerdestolpen auksjoneres bort. Foto: SCANPIX/AFP/LIONEL BONAVENTURE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Følg den tolvte etappen på live.dagbladet.no/tdf fra starten klokka 11. Sendingen på TV 2 starter klokka 11, med direktebilder fra klokka 11.15. Forventet målpassering er omkring 17.10 avhengig av farten på dagens etappe.

(Dagbladet): Johnny Hoogerland kom seg til mål i gårsdagens etappe i Tour de France også, med litt færre bandasjer og klatretrøya fortsatt på plass.

KJEMPER VIDERE: Johnny Hoogerland har kjempet seg gjennom smertene, og nå satser han inn i Pyreneene.Foto: SCANPIX/AP/Laurent Cipriani
KJEMPER VIDERE: Johnny Hoogerland har kjempet seg gjennom smertene, og nå satser han inn i Pyreneene.Foto: SCANPIX/AP/Laurent Cipriani Vis mer

Hoogerland har virkelig bitt tennene sammen etter bilpåkjørselen som holdt på å ende både Touren og det som mer alvorlig er, for ham og Juan Antoni Flecha i helga, og har blitt en publikumsfavoritt i Frankrike.

Nå skal piggtrådgjerdet som påførte nederlenderen 33 sting selges på auksjon, skriver Cyclingnews.

MERKET: 33 sting måtte Hoogerland ha etter ulykken.Foto: SCANPIX/AFP/PASCAL PAVANI
MERKET: 33 sting måtte Hoogerland ha etter ulykken.Foto: SCANPIX/AFP/PASCAL PAVANI Vis mer

Pappa Cees Hoogerland gjestet tv-programmet Tour du Jour i går, og der fikk han overlevert gjerdestolpen som stanset fallet til sønnen.

- Jeg trenger ikke den greia, utbrøt Hoogerland først, men avslørte så at de vurderer å tjene litt penger til veldedighet når det først har blitt en greie.

- Johnny er ambassadør for Jayden (en veldedig organisasjon som jobber mot kreft hos barn), og jeg tror vi skal auksjonere bort gjerdestolpen, det er sikkert mange som har lyst på den, sier Cees Hoogerland.

Reddet livet
Hoogerland senior sto skremt og så på da sønnen forsvant flyvende ut av veien etter at bilen traff Juan Antonio Flecha, og er takknemlig for at Vacansoleil-rytteren kom fra det såpass godt som han gjorde.

- Vi felte mange tårer sammen etter målgang. Jeg er bare glad han er i live, vi så alle hvor galt det kan gå i Giro d'Italia, sier Cees Hoogerland, med tankene på Wouter Weylandt, som omkom i en ulykke under det rittet.

Faktisk mener pappa at piggtrådgjerdet som nå kan selges, kan takkes for at det gikk bra med Johnny Hoogerland.

- Jeg tror det reddet livet hans. Det dempet fallet, og ser du nærmere på bildene, kan du se at han ville landet på ryggen eller hode. Hvem vet hva som ville skjedd da, sier han.

Satser
Hoogerland junior har blitt populær for måten han taklet hendelsen på, og for at han ikke viste noe sinne mot den uvørne sjåføren som forårsaket ulykken.

DAGENS LØYPEPROFIL: Cugnaux til Luz-Ardiden, 209 km.Illustrasjon: ASO
DAGENS LØYPEPROFIL: Cugnaux til Luz-Ardiden, 209 km.Illustrasjon: ASO Vis mer

Statsminister Mark Rutte har ringt Vacansoleil-rytteren for å støtte ham videre i Tour de France, og nå har Hoogerland lovet å angripe i Pyreneene, dersom stingene holder.

- Dersom Johnny sier han vil prøve, vil han prøve, sier sportsdirektør Michel Cornelisse.

SISTE STIGNING: Luz-Ardiden, 13,3 km, 7,4 prosents stigning.Illustrasjon: ASO
SISTE STIGNING: Luz-Ardiden, 13,3 km, 7,4 prosents stigning.Illustrasjon: ASO Vis mer

- Vi må vente og se hvordan kroppen vil reagere i de harde stigningene, etter alt han har vært gjennom. Men han vil i hvert fall ikke gi opp uten kamp, sier Cornelisse.