NYE FJES: Egil Olsen pleier å fleipe med at uttakene hans byr på få overraskelser, men med utenlandsproffene unntatt, blir det garantert noen ferskinger i troppen som skal reise til Thailand.
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
NYE FJES: Egil Olsen pleier å fleipe med at uttakene hans byr på få overraskelser, men med utenlandsproffene unntatt, blir det garantert noen ferskinger i troppen som skal reise til Thailand. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Nå skal Drillo gi nye navn sjansen

Får vi se Mos, Berisha eller kanskje Eikrem i troppen? Uttak kl. 12.

(Dagbladet): 1-4-tapet for Wales var en stygg smell for det norske landslaget, og de som har ropt på fornying i spillergruppa stilnet ikke akkurat etter prestasjonen i Cardiff.

I dag tar landslagssjef Egil Drillo Olsen ut troppen som skal reise til Thailand på nyåret, og med utenlandsproffene fritatt, åpnes det for nye fjes i drakt med flagg på brystet.

Og forslagene utenfra er mange.

I gårsdagens Bakrommet på NRK fikk Lars Tjærnås, Petter Belsvik, Bengt Eriksen og Hallvar Thoresen lov til å peke på spillere de ønsker å se fram mot VM-kvaliken neste år, og det skortet ikke på ideene.

Even Hovland, Mostafa Abdellaoue, Lars Christopher Vilsvik, Valon Berisha, Håvard Nordtveit og Ruben Yttergård Jenssen var blant navnene som ble nevnt.

Et par av disse har allerede fått sjansen, i tillegg er det å vente at man vil gjenkjenne mange navn fra den nyopprettede U23-troppen som møtte Tyrkia tidligere denne måneden.

Magnus Lekven fra Odd, eller hva med Mohammed Fellah fra Vålerenga?

- Det blir masse nye spillere fra serien her hjemme, så får vi se hvor mange av dem som melder seg skikkelig på. Så får vi også se om jeg har vært for sidrumpa og konservativ i laguttaket til nå, sier Drillo til VG i dag.

Hvem vil du se i Thailand-troppen?

Dagbladet er tilstede på pressekonferansen kl. 12, og kommer tilbake med mer om uttaket