Nå skal du spille U i EM!

Gruppespillet er unnagjort, og syv kamper gjenstår. Spill U i samtlige!

Dødt løp: Frankrike og England spilte 1-1 i åpningskampen i gruppe D under fotball-EM i 2012. Bare fem gruppespillskamper endte med poengdeling, men skal vi tro statistikken byr finalespillet på lønnsomme uavgjort-spill for oddstippere. Foto: AP Photo/Laurent Cipriani.
Dødt løp: Frankrike og England spilte 1-1 i åpningskampen i gruppe D under fotball-EM i 2012. Bare fem gruppespillskamper endte med poengdeling, men skal vi tro statistikken byr finalespillet på lønnsomme uavgjort-spill for oddstippere. Foto: AP Photo/Laurent Cipriani.Vis mer

Gruppespillet i EM er unnagjort. Vi har hatt fantastiske opplevelser, og lønnsomme spilledager!

Jeg har levert 12 daglige spilleanbefalinger, «Dagens utvalgte», siden EM startet, og åtte av dem har gått inn. Alle har riktignok ikke vært på fotball-EM, men de fleste. Hadde du satset 100 kroner hver dag hadde du sittet igjen med et overskudd på nær 450 kroner. Hadde du satset 1.000 kroner hver dag, et overskudd på 4.500 kroner. Hadde du satset 10 millioner hver dag, et overskudd på 45 millioner. Den siste setningen skrev jeg forøvrig bare for å få effekten av et veldig høyt tall.

Uansett utgjør dette en tilbakebetalingsprosent på 137,5 prosent fra spillene hos Norsk Tipping, noe som er meget bra. Håper mange har fulgt tipsene!

Husk på uavgjort! 
Statistikk er statistikk, men tallene er likevel så klare at det er én ting du skal huske på når kvartfinalene begynner: UAVGJORT til ordinær tid.

Siden kvartfinaler i EM ble introdusert i 1996 har syv av 16 kvartfinaler endt uavgjort, noe som tilsvarer 44 prosent og en matematisk odds på 2,29. Hadde du spilt uavgjort i alle disse kvartfinalene hadde du sittet igjen med et flott overskudd, ettersom oddsen gjerne er minst 3,10, ofte høyere. Forrige EM gikk tre av fire kvartfinaler til ekstraomganger!

Spansk aften: Spanske spillere feirer etter kvartfinale-seieren mot Italia i 2008. Etter 120 minutter sto det fortsatt 0-0, og kampen ble avgjort på straffespark. Foto: AP Photo/Bernat Armangue
Spansk aften: Spanske spillere feirer etter kvartfinale-seieren mot Italia i 2008. Etter 120 minutter sto det fortsatt 0-0, og kampen ble avgjort på straffespark. Foto: AP Photo/Bernat Armangue Vis mer

Trenden er enda klarere for semifinalene. Siden semifinalene kom i 1984 har hele åtte av 14 semifinaler endt uavgjort. Det er 57 prosent, og tilsvarer en matematisk odds på 1,75. Når vi vet at oddsen for uavgjort gjerne ligger mellom 3,00 og 3,30 er dette meget sjarmerende tall. 

I finalen de siste syv EM har det endt uavgjort to ganger, 29 prosent. Et interessant poeng er at to av de fire siste EM-finalene har gått til ekstraomganger, så det kan være en lønnsom trend her også.

Konklusjonen er klar: Uavgjort er et meget aktuelt tippetegn i alle finalene.

Hadde du spilt uavgjort flatt i alle kvart-, semi- og hovedfinaler i de fire siste EM hadde du høstet overskudd hver gang.

Oddstips
Selv om du nå sitter med en statistisk godbit i odds-verktøykassa skader det ikke å lese mine daglige oddsanalyser, som fortsetter hver dag ut EM.