RENDYRKES: Sportssjef Jan-Erik Aalbu er klar til å lansere Eurosport Norge med nye rettigheter.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
RENDYRKES: Sportssjef Jan-Erik Aalbu er klar til å lansere Eurosport Norge med nye rettigheter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Nå skal Eurosport rendyrkes for det norske TV-markedet: - Ting er på gang

- Det blir mye ski.

Sportssjef Jan-Erik Aalbu er klar til å lansere Eurosport Norge med nye rettigheter.

Samtidig håper Discovery-toppen å få minst to norske lag med i europaligaens gruppespill.

Det er hektiske dager på kontoret til Aalbu. I midten av september skal Eurosport rendyrkes for det norske TV-markedet.

- Det blir en kanal som skal optimaliseres for det norske markedet med attraktive rettigheter. Ting er på gang, men jeg kan selvsagt ikke fortelle noe om det nå, sier Aalbu.

I konkurranse med NRK Men kanalen skal vise EM-kvalifiseringen i fotball, ishockey-VM og PGA-touren i golf i tillegg til en omfattende pakke med vinteridrett i duell med NRK - noe statskanalen tidligere har uttalt skepsis til.

- Det blir mye ski, men det er klart at vi får bedre seertall der vi har eksklusive rettigheter. Konkurransen med NRK hva gjelder skisporten gjør naturlig nok at seertallene synker, Men vi har fortsatt rettigheter til alpint, langrenn, hopp og skiskyting, påpeker Aalbu.

Eurosport skal bli langt tydeligere i det norske mediebildet.

- Kanalen har vært litt ansiktsløs. Det er mange dyktige folk som kommenterer, og det blir en viktig jobb å bygge profiler fram til vi overtar OL-rettighetene i 2018, sier Aalbu.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Discovery blir stadig koblet til Premier League-rettighetene. Uten at Aalbu vil si noe som helst om det.

Mange skaptrøndere Molde, Odd og Rosenborg kjemper alle om en plass i europaligaens gruppespill. Tre norske lag i gruppespillet vil gi sportssjefen hodebry. Da vil trolig RBK bli prioritert.

- RBK trekker uten tvil flest folk til fjernsynsapparatene. Mange ble skaptrøndere da laget storspilte i mesterligaen, sier Discovery-toppen.

- Men vi er ikke avhengig av de norske lagene. Vi har Tottenham, Liverpool og kanskje Southampton fra England. Ikke glem at engelsk fotball står svært sterkt her, sier Aalbu.

Det legges opp til to gruppespillkamper på både MAX og Eurosport Norge fra hver runde.

- Med tre norske lag, blir det kollisjoner. Men det skal vi løse. Vi heier på tre norske lag. Og jeg regner med at UEFA prøver å unngå at lag fra samme nasjon settes opp samtidig. Med med tre lag er det uunngåelig, men det skal uansett løses med de kanalene vi nå får tilgjengelig, sier Aalbu.

Tor Ole Skullerud, som nylig fikk sparken i Molde, blir kanalens hovedekspert. A-landslagets kvalifiseringskamper skal fortsatt gå på MAX.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram