BLIR ASSISTENTTRENER I RANHEIM: - Det er kjempeartig å være først ute, sier Gøril Kringen om å være første kvinne til å ta en trenerjobb i norsk toppfotball på herresiden. 
Foto : Bjørn Langsem / DAGBLADET
BLIR ASSISTENTTRENER I RANHEIM: - Det er kjempeartig å være først ute, sier Gøril Kringen om å være første kvinne til å ta en trenerjobb i norsk toppfotball på herresiden. Foto : Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

Nå skal Gøril trene herrer på toppnivå

Bryter barriere i norsk fotball med Ranheim-jobb. - Trigger meg veldig.

Gøril Kringen blir den første kvinnelige treneren som får jobb i toppfotballen på herresiden. Onsdag ble hun klar som assistenttrener for 1.-divisjonsklubben Ranheim, melder adressa.no.

- Jeg er veldig glad for at dette har gått i orden. Da jeg ble oppringt om jobben tok det meg fem sekunder å si at jeg var interessert. Dette trigger meg veldig, sier den tidligere spilleren og treneren for Trondheims-Ørn, Gøril Kringen, til adressa.no.

Aldri tidligere har en kvinne vært med i et trenerteam i norsk toppfotball (eliteserien eller 1. divisjon). Nå skal hun bidra til at Ranheim kommer enda høyere på tabellen i 2012, enn i suksessåret 2011.

- Det er kjempeartig å være først ute. Jeg har hele tiden sagt at jeg ønsker å jobbe med toppfotball eller utvikling av ungdom. Nå får jeg sjansen til å jobbe med toppfotball på herresiden. Jeg er glad for at Ranheim er offensive og har gått etter faglige kvalifikasjoner i sin jobb med å finne riktig trener, sier Kringen som blir assistent under hovedtrener Aasmund Bjørkan.

(NTB)