Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå skal gutta få lov til å ta seg en fest

Jan Derek Sørensen sendte Vålerenga over streken.

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Start - Vålerenga 1-2. Før kveldens kamp hadde Jan Derek Sørensen bare spilt 181 minutter av totalt 540 i Tippeligaen.

Selv om Tore André Flo spilte igjen forrige runde, valgte Kjetil Rekdal å starte med Sørensen på topp i stedet.

Det var smart.

For takket være Sørensens to scoringer i Kristiansand, er Vålerenga nå på trygg grunn. Og de har bare tre poeng opp til Rosenborg på 4. plass.

Fornøyd matchvinner

- Dette var kjempemorsomt. Det er ikke så ofte jeg scorer to mål, og når det fører til seier er det utrolig deilig, sier Sørensen.

- Er du skuffet over at du har spilt så lite i år?

- Hvis jeg svarer ja på det spørsmålet, vil det bli store overskrifter. Men jeg kan si at alle fotballspillere ønsker å spille mest mulig. Også jeg, sier matchvinneren til Dagbladet.no

DAGENS MANN: Jan Derek Sørensen scoret sine første mål for Vålerenga i kveld, og sørget for lagets andre trepoenger denne sesongen. Foto: Scanpix
DAGENS MANN: Jan Derek Sørensen scoret sine første mål for Vålerenga i kveld, og sørget for lagets andre trepoenger denne sesongen. Foto: Scanpix Vis mer

Han ble skadet rett før seriestarten, og har ifølge Kjetil Rekdal manglet litt på kampformen.

- Hadde jeg spilt på et dårligere lag kunne jeg kanskje spilt meg i form, men sånn er det ikke i Vålerenga. Se bare på Tore André Flo, han startet på benken igjen i dag.

- Mye å rette på

Kjetil Rekdal så veldig lettet ut etter kampen. Han har hatt et voldsomt press på seg, og før 16. mai-kampen lå Vålerenga helt sist i Tippeligaen.

- Vi fikk tre poeng, og det er det dette handler om. Nå får vi forhåpentligvis litt ro, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.no.

Spillerne dusjet fort i Kristiansand, og reiste tirsdag kveld med charterfly til hovedstaden. Og i kveld får gutta lov til å gå på byen.

- Nå får de lov til å gå ut og feire. Vi har fri 17. mai, men på torsdag starter alvoret igjen. Vi har fortsatt mye å rette på, sier Vålerenga-sjefen.

«Det löser sig»

For Start ble en stygg serieåpning enda styggere kvelden før nasjonaldagen.

Nå ligger sørlendingene nest sist, bare ett poeng foran bunnlaget Tromsø.

Før kampen ble Timbuktu-låta «Det löser sig» spilt to ganger på stadion.

«Det kommer ordna sig, det gör det alltid. Jo, det löser sig, så brukar allt bli.»

Det er mulig det kommer til å løse seg for Start, men den forløsende seieren - og revansjen mot de regjerende seriemesterne - kom ikke denne gangen.

- Starten var årsbeste

Tom Nordlie tror det løser seg. Etter kampen var han - som alle i Start-leieren - svært skuffet over at kvaliteten på det Start foretok seg falt etter VIFs første scoring.

Men han valgte likevel å se positivt på det.

- I 1. omgang, spesielt de første 20 minuttene, likner vi på det laget vi var på det beste i fjor. Det var årsbeste, men det er små marginer i fotball, og derfor endte vi opp uten poeng, sier Nordlie.

- Det var ikke så mye som sviktet i denne kampen, men vi burde vel scoret mål nummer to og tre før de scoret sitt første.

Start-treneren velger å bruke minst mulig energi på tabellposisjonen til sørlendingene.

- Jeg frykter ikke å rykke ned. Gjenskaper vi den første omgangen, må de andre lagene være veldig gode for å slå oss.

Mål etter 55 sekunder

Hjemmelaget fikk en pangstart på Kristiansand Stadion. De gikk nesten rett i angrep, og Steinar Pedersen slo et flott innlegg fra høyresida.

Geir Ludvig Fevang kom løpende fra midtbanen og ble ikke plukket opp i feltet. Han headet i lengste hjørne forbi Arni Gautur Arason. Da var det bare spilt 55 sekunder.

Start fortsatte å kjøre over Vålerenga, med fart og stor angrepsvilje.

Først etter at Jan Derek Sørensen utliknet i det 17. minutt kom Vålerenga skikkelig med i kampen. Spissen stakk i bakrommet på et langt framspill, og løp fra Start-forsvare. Han scoret kontrollert alene med Rune Nilssen.

Vålerenga kom seg høyere på banen etter dette, men det endte stort sett med cornere og dårlige innlegg.

Forferdelig bane

Dårlige innlegg og mange feilpasninger må den humpete banen ta skylda for. Det var nesten umulig å spille pasningsfotball.

Det så vi tydelig da Christian Grindheim skulle slå en kortpasning til Sørensen. Tre meter unna VIF-spissen spratt ballen opp i lufta.

Tempoet falt litt utover i den 1. omgangen, men Fredrik Strømstad fikk en god sjanse til å score da et Stefan Bärlin-innlegg falt ned midt i feltet. Men skuddforsøket hans ble blokkert.

Vålerenga var friskest i starten av 2. omgang, og spesielt Daniel Fredheim Holm hadde et par gode sjanser. Men både en heading og et skudd gikk like utenfor.

Alex Valencia hadde også en god sjanse, da han ble frispilt av Todi Jønsson i feltet. Men han brukte for mye tid på å prøve å få ballen over på høyrebeinet og fikk ikke skutt.

Satset alt framover

Halvveis inn i omgangen sendte Jan Derek Sørensen gjestene i ledelsen.

Et innlegg fra Jarl André Storbæk endret retning, og Sørensen headet ballen utagbart for Nilssen i det lengste hjørnet.

Start satset alt framover mot slutten, og spilte med bare tre mann i forsvar - og nesten fem i angrep - de siste ti minuttene.

Dette førte til et voldsomt Start-press de siste minuttene, men de klarte ikke trenge gjennom Vålerenga-muren og skapte lite.

PS! Tore Andre Flo ble byttet inn på slutten av kampen, og ble byttet ut igjen på overtid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media