Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjur Røthe vil gjøre det bedre i klassisk-renn

Nå skal han bli bedre i klassisk

Sjur Røthe har vært nær ved å gi opp seg selv som klassiskløper. Foran den kommende VM-sesongen har han sitt eget private prosjekt i stilarten.

SATSER MOT VM: Sjur Røthe har fått orden på ryggproblemene. Nå skal han bli bedre i klassisk før VM i Seefeld.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SATSER MOT VM: Sjur Røthe har fått orden på ryggproblemene. Nå skal han bli bedre i klassisk før VM i Seefeld. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Langrennsprofilen fra Voss har gjennom store deler av karrieren hatt ord på seg for å skøyte bedre enn de aller fleste. De gode klassiskrennene har det derimot vært lengre mellom.

Foran VM i østerrikske Seefeld, neste sesongs store høydepunkt, har han ikke overraskende pekt seg ut femmila i skøyting som én av «sine» to distanser.

- I tillegg har jeg skikkelig lyst til å gå 15 kilometer klassisk. Det er en distanse mange har lyst til å gå, så det blir absolutt ingen lett oppgave, men det legger et lite press på meg selv, sier Røthe til NTB.

- Hadde jeg sagt at jeg kun skulle gå for femmila, ville det kanskje ikke vært noen hvilepute, men det hadde føltes litt komfortabelt likevel. Nå må jeg stake mye og bli en veldig mye bedre løper i diagonalgang enn jeg har vært før, tilføyer han.

Ga nesten opp

Vossingen forstår dem som måtte mene at den sistnevnte distansen ikke er noen typisk Røthe-distanse.

- Jeg er helt enig, men jeg fikk litt blod på tann med gullet på ti kilometer klassisk i NM nå i april. Min gode gamle trener på Voss, Knut Steinar Skiple, har alltid sagt at jeg egentlig er en klassiskløper. Det har han meldt i alle år. Jeg håper jeg kan komme i mål i Seefeld og takke han for at jeg ikke ga opp klassiskgåing, selv om jeg har hatt lyst til det et par ganger, sier Røthe.

- Du var nær å gi opp klassisk?

- Jeg så ikke noe poeng i å gå klassisk når jeg var så dårlig som jeg var en periode, innrømmer Røthe.

Røthe har også en klar formening om hvordan han skal gripe an det å bli en bedre klassiskløper. Det handler blant annet om å skrote en av teknikkene som tilhører stilarten.

- Jeg har en idé om at man ikke behøver å gå dobbelttak med fraspark i skirenn lenger. Det er et lite prosjekt jeg har, og i det finner jeg indre motivasjon i treningsarbeidet. De årene jeg har hatt noen små ting som har trigget meg litt ekstra i treningsarbeidet, har jeg vært mer fokusert og blitt bedre, sier Røthe.

Optimisme

- Du skal ta medalje i Seefeld ved å stake og gå diagonalt?

- Enkelt og greit, så får de andre gå dobbelttak med fraspark. Jeg har et mål om å bli så sterk at jeg kan stake og i tillegg løpe bakkene. Jeg har tro på dette, smiler Røthe.

Landslagsløperen har en kronglete sesong bak seg. Før jul i fjor fikk han påvist en revmatisk sykdom som har vært skyld i ryggproblemene 29-åringen har opplevd de siste sesongene.

Den biten er nå under kontroll. Dermed går veteranen fra Voss løs på den kommende VM-sesongen med stor optimisme.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media