MER SEERVENNLIG: FIS renndirektør Walter Hofer håper nytt verktøy skal få folk til å skjønne hoppsporten bedre. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
MER SEERVENNLIG: FIS renndirektør Walter Hofer håper nytt verktøy skal få folk til å skjønne hoppsporten bedre. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.Vis mer

Nå skal hoppsporten bli enklere å forstå

Walter Hofer har planen klar.

Den mektige renndirektøren i hopp, Walter Hofer, vil gjøre hoppsporten lettere for publikum å forstå.

Kombinasjonen gate og vind er i blant annet svært vanskelig å få med seg for både publikum- og tv-seerne. Det var mange kaotiske renn på den fronten sist vinter.

Et nytt verktøy skal testes ut i sommerens Grand Prix-renn.

- Vi har gjennom sesongen oppdaget behovet for bedre å kommunisere informasjonen til tilskuerne, spesielt med hensyn til poengberegningen av hoppene. I denne forbindelse skal vi gjennomgå intervallene mellom hopperne for å gjøre beregningen av sluttresultatet mer oversiktlig og lettere forståelig for publikum. Sommerens Grand Prix-renn skal gi oss det riktige verktøyet til å teste ut disse detaljene, sier Hofer i et intervju med FIS.

- Først av alt var det en av de mest vellykkede verdenscupsesongen noensinne. Det var i hovedsak basert på den gode organiseringen av våre ulike arrangementer og generelt gode rammebetingelser. Bare én konkurranse dag måtte avlyses på grunn av sterk vind.

- Fra et sportslig synspunkt var det flott å se at endringen med hoppdressene fungerte svært godt. Vi har aldri hatt så mange tette og spennende finaler. Mange flere utøvere og nasjoner var med og kjempet i toppen.

(NTB)