SLUTT PÅ BØTER: Petter Northug har blitt bøtelagt to ganger av Skiforbundet. Det skal det nå bli slutt på. Sportssjef Åge Skinstad vil skape et positivt engasjement og ikke ha fokus på sanksjoner. Foto: Tormod Brenna / DAGBLADET.
SLUTT PÅ BØTER: Petter Northug har blitt bøtelagt to ganger av Skiforbundet. Det skal det nå bli slutt på. Sportssjef Åge Skinstad vil skape et positivt engasjement og ikke ha fokus på sanksjoner. Foto: Tormod Brenna / DAGBLADET.Vis mer

Nå skal ikke Northug bøtelegges mer

- Vi vil ikke være noe politi som går rundt og passer på, sier Skinstad.

||| SANDANE (Dagbladet): Som Dagbladet meldte i går, skrev Petter Northug under utøverkontrakten med landslaget under samlinga i Sandane mandag.

Det er likevel ingen hemmelighet at nettopp de to tidligere bøteepisodene har vakt irritasjon i Team Northug, og vært med på å skape grobunn for alt snakket om at Petter muligens ville bryte med landslaget.

Northug stilte med feil klær i et Grossvold-program på TV, og gikk med feil lue før et renn på Beitostølen.

Smakk - to månedslønner i bot. Helt etter Skiforbundets bok, men kanskje ikke like lett å forstå for folk flest.

Og nå skal da også reglene bli endret, ifølge sportssjef Åge Skinstad.

- Vi vil ikke være noe politi som får rundt og passer på. Det er riktig at vi har hatt et slags børeregister, eller regelsett for hvordan brudd på reglementet skal handteres. Det vil vi tone sterkt ned, sier Skinstad.

Glipp blir tilgitt  
- I stedet vil vi legge til rette for enkle og greie regler og gode holdninger i forhold til fellesskapet. Retningslinjene skal også være enkle og greie å forholde seg til.

- Vi vil skape et positivt engasjement, og ikke ha fokus på sanksjoner, sier Skinstad.

- Det er klart at bevisste overtramp vil vi måtte reagere mot også i fortsettelsen, men ubevisste glipp er vi ikke ute etter å straffe.

- Så hvis for ekesempel Petter uforvarende trener med ei jakke med "feil" sponsormerke og blir overrasket av en fotograf?  

- Så vil det ikke bli reagert. Men vi vil prøve å innarbeide holdninger som gjør at løperne går med de riktige klærne til en hver tid. Det er sponsorene våre vi lever av, sier Skinstad til Dagbladet.

Profesjonell
Sportssjefen har hatt et par møter med løperne om interne spilleregler. Disse er snart på plass.

- Det har vært en positiv prosess, sier Skinstad, som også har forandret litt på verdiene laget vil fronte.

- I tillegg til offensiv, positiv og samarbeidsvillig, vil vi også fokusere på begrepet "profesjonell", sier Skinstad.

- Kan det tolkes som om organisasjonen ikke har vært profesjonell nok?

- Nei, det vil jeg ikke si, sier Skinstad.

SKREV UNDER: Petter Northug skrev under kontrakten som binder ham til landslaget ett år. Foto: Tormod Brenna / DAGBLADET.
SKREV UNDER: Petter Northug skrev under kontrakten som binder ham til landslaget ett år. Foto: Tormod Brenna / DAGBLADET. Vis mer