-Nå skal jeg bli toppscorer

Alanzinho sendte Stabæk til topps.

(Dagbladet.no): Tromsø-Stabæk 0-1

Stabæk overtok førsteplassen i Eliteserien etter seieren mot Tromsø på Alfheim i kveld. Laget har ikke tapt i serien siden serieåpningen mot Brann 10. april, og har nå sju strake bortekamper uten tap.

I kveld overtok de serieledelsen. Det ble klart etter at Brann tapte oppgjøret mot Viking.

Offensivt

Det var to angrepsvillige og offensive lag som møttes på Alfheim i kveld. Tromsø kom best i gang, og både Årst og Rushfeldt kunne scoret før det hadde gått ett minutt. Likevel fikk Stabæk ridd av stormen, og sørget for en jevnspilt og god førsteomgang.

Tromsø hadde gjort hjemmeleksene sine godt, og var flinke til å gå tett opp i kroppen på Stabæks kreative angripere. Ingen av lagene lykkes med å få nettkjenning, og bortelaget slet noe med å få til pasningsspillet i angrep før hvilen.

Formlaget Stabæk lykkes ikke med det giftige angrepsspillet de har oppvist tidligere i sesongen de første 45 minuttene. Mye av æren for det må gå til hjemmelaget, som kjempet Stabæks kreative spillere ut av stilen.

En liten gigant

FORSKJELLEN: Tromsøs forsvarsspillere var flinke til å pakke inn Alanzinho i 60 minutter, så viste han et øyeblikk med samba-fotball, rykket forbi og avgjorde kampen. Foto: RUNE SCHULTZ BERTINUSSEN/SCANPIX
FORSKJELLEN: Tromsøs forsvarsspillere var flinke til å pakke inn Alanzinho i 60 minutter, så viste han et øyeblikk med samba-fotball, rykket forbi og avgjorde kampen. Foto: RUNE SCHULTZ BERTINUSSEN/SCANPIX Vis mer

Stabæks utrolig fotrappe angrepsspiller, Alanzinho, trengte en hel time før han viste hvorfor han er en av Eliteseriens aller farligeste spisser for tiden. Et utspark fra Tromsøs keeper Sead Ramovic ble snappet opp av Alanzinho på midtbanen. Den lille giganten driblet av to-tre av hjemmelagets forsvarsspillere, før han satte ballen kontant nede i høyre hjørne.

- Nå skal jeg bli toppscorer og score mer enn Daniel, sier Alanzinho til budstikka.no.

- Jeg er veldig glad for å score og sikre laget tre poeng, sier brasilianeren, som ble lagt i bakken en rekke ganger på Alfheim.

- Jeg har litt vondt i beina etter en del taklinger, men det var ikke så ille som det var mot Viking, sier kveldens matchvinner til budstikka.no.

Scoringen sikret at Stabæk overtok tabelltoppen, etter at Brann tapte vestlandsoppgjøret mot Viking.

Ekstreme kvaliteter

På en kveld der verken Nannskog eller Pall Gunnarson lykkes med å få nettkjenning, viste Alanzinho hvorfor Stabæk kan komme til å kjempe helt i toppen i årets serie. De har tre-fire spillere med gode, om ikke ekstreme offensive kvaliteter i norsk sammenheng. Hvor lenge Alanzinho blir i norsk fotball, er et åpent spørsmål.

Jevnt

-Nå skal jeg bli toppscorer

I kveld ble brasilianeren fortjent matchvinner, selv om Tromsø var veldig gode i store deler av første omgang og starten av andre. Til tross for en rekke gode muligheter maktet de ikke å score. Etter Alanzinhos scoring virket det som om hjemmelaget spilte noe mer resignert, selv om det så absolutt må kalles hederlig å holde dette Stabæk-laget unna scoring i en time.

Skuffet

Tromsøs trener Steinar Nilsen var skuffet etter å ha tapt tre poeng hjemme på eget gress, og irriterte seg over Stabæks ene scoring.

- Vi hadde fortjent poeng i dag, men tok dessverre ikke vare på sjansene våre. Vi var veldig klar på hvordan vi skulle hindre Stabæk å skape muligheter, derfor irriterer baklengsmålet meg grønn. Det var ikke en målsjanse en gang. Det var et utspill som Alanzinho fikk dempe uten press, sier Nilsen til NTB.

Traff stolpen

I minuttene etter scoringen burde Stabæk ha punktert kampen, da både Christian Keller og Daniel Nannskog traff aluminiumen bak Ramovic så ristet.

- Vi viser god moral og styrke. Det er en sterk prestasjon å ta tre poeng i Tromsø. De hadde mange sjanser før pause. Hadde de scoret, ville det blitt tøft å komme tilbake, sier Stabæks svenske suksesstrener Jan Jönsson etter kampen.

HARDT: Pontus Segerström ble liggende nede etter dette sammenstøtet med Sigurd Rushfeldt. Segerström hadde åpenbart store smerter i ryggen.