- Nå skal jeg selge Erlandsen

Proffagent Erik Solér mener LSK-trener Arne Erlandsen er så dyktig at han blir kjøpt opp av en utenlandsk klubb i løpet av halvannet år.

- Det vil bare være naturlig med den suksessen han opplever med dette LSK-laget. I løpet av 12- 18 måneder har jeg solgt ham til utlandet, slår Erik Solér fast.

Arne er framtida

Solér og Erlandsen spilte sammen på LSK-laget som vant serien i 1989.

Solér forklarer årets LSK-suksess med at Erlandsen har klart å overføre de kvalitetene han selv hadde som spiller til dagens LSK-stall:

En fandenivoldsk innstilling til å jobbe for laget.

- Arne er en type trener som flere og flere klubber er på utkikk etter. Han representerer morgendagen, sier Solér.

Erlandsens «ordentlige» karriere som trener i Tippeligaen var i fjor, hvor han tok LSK til 8. plass i serien. 16 serierunder ut i årets sesong ligger Åråsen-laget på andreplass.

Smigrende

Fra før har han erfaring på det nivået som LSK-trener halve høstsesongen i 1995 sammen med Kjetil Osvold, etter at Teitur Thordarson fikk sparken. I tillegg var han assistenttrener under Per Brogeland i 1996 og under Even Pellerud i 1997.

- Det er en smigrende tillitserklæring, sier Arne Erlandsen.

- Utlandet kan være interessant, men nå har jeg mer enn nok med å tenke på LSK.

LSK-treneren har ambisjonene i orden:

- Verdens beste yrke er å være fotballspiller. Å være fotballtrener er nest best. Og dette håper jeg å holde på med i mange år framover, sier Arne Erlandsen.

Drillo og RBK viste vei

Det er ikke mange år siden det ble sett på som utenkelig å sende norske trenere til større klubber i utlandet.

Landslagets suksess og Rosenborgs prestasjoner i Mesterligaen de siste årene har ført til noe som virket utenkelig for bare noen få år siden: Lille Norge er i ferd med å få innpass på trener-karet ute i Europa.

Trond Sollied i Gent (Belgia), Åge Hareide i Helsingborg (Sverige) og Drillo/Tjærnås i Wimbledon (England) har vist at det går an. I tillegg har Per Brogeland vært i LASK Linz (Østerrike).

- Nå har vi solgt spillere ut av landet i lang tid. Etter hvert vil vi helt sikkert sende flere og flere trenere ut av landet. De er neste gruppe, sier Erik Solér.

«Verdens beste yrke er å være fotballspiller. Å være fotballtrener er nest best»