Nå skal Johansen møte sin rasismeanklagede lagkamerat

- Uakseptabelt hvis det stemmer.

ENGASJERT: Stefan Johansen er selv involvert i antirasismekampanjer. Mandag møter han sin rasismeanklagede Celtic-kompis på Ullevaal. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
ENGASJERT: Stefan Johansen er selv involvert i antirasismekampanjer. Mandag møter han sin rasismeanklagede Celtic-kompis på Ullevaal. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLESTRØM (Dagbladet): Celtic-manager Ronny Deila hentet Aleksandar Tonev (24) på lån fra Aston Villa i august. Klubbdebuten fikk Tonev - som nå er på plass i Oslo for å spille mandagens landskamp mellom Norge og Bulgaria - mot Aberdeen 13. september.

Kantspilleren scoret ikke, men fikk umiddelbart overskrifter. Fordi motstanderens back Shay Logan hevder Tonev kom med rasistiske uttalelser underveis i kampen. Logan oppsøkte både dommeren og sin egen kaptein, men dommeren hadde ikke hørt eller sett noe som helst. Derfor ble det ingen reaksjon der og da.

Men det skotske forbundet tok umiddelbart tak i saken, og Tonev er invitert til høring for å svare på påstandene om rasistisk språkbruk. Bulgareren hevder hardnakket at han ikke har sagt noe galt, og han har også fått støtte fra Ronny Deila.

Medspiller Stefan Johansen sier dette til Dagbladet:

- For å være helt ærlig så har ikke jeg lagt meg borti saken hans. Men det har vært noen episoder i Skottland nå, og hvis det der stemmer, synes jeg det er helt meningsløst. Dette må vi få til å forsvinne fra fotballen. Det er noe av det verste jeg vet, sier Johansen engasjert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer