Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå skal Kjus slappe av

Lasse Kjus (28) holdt nervene under kontroll og beviste nok en gang at han er verdens beste alpinist. Med verdenscupeseieren og fem VM-medaljer i lomma, er Kjus klar for fest og ferie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er helt ferdig. Nå skal det bli deilig å slappe av og gjøre litt andre ting: Litt fest og golfing i Marbella, forteller Kjus fornøyd til NRK Radio.

For makan til sesong hadde han knapt trodd var mulig. To gull- og tre sølvmedaljer i VM - og dagens krystallkule som viser at han er vinterens store alpinist.

- Det er helt utrolig at det hele tida har gått min vei. Det er litt uvirkelig, i grunn, sier Kjus.

Nå gleder 28-åringen seg til en ukes ferie sammen med golferen Per Haugsrud.

Superduell

Det var duket for den store superduellen mellom de to bestevennene Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt foran storslalåmrennet i dag. Bare 32 poeng skilte de to i kampen om det ettertraktede verdenscuptrofeet. Etter storslalåmens første omgang så det ut til at Aamodt kunne gå forbi Kjus. Aamodt lå på en femteplass, mens Kjus lå helt nede på 15. Bare tre poeng skilte de to før andreomgangen startet.

Men i andre omgang viser Siggerud-gutten nok en gang at han har marginene på sin side i år.

- Det er bare å gratulere og ta av seg hatten for Lasse. Han har vært den beste kjøreren denne sesongen, så totalseieren fortjener han virkelig. Ikke bare har han kjørt godt i verdenscupen, men han vant fem medaljer i VM også. Det forteller det meste, sier Kjetil André Aamodt. Sjøl er han ikke fryktelig skuffet over at han ikke vant sammenlagtseieren i år. For det har Kjus vært for sterk i år.

- Dette er helt sinnsykt og kjempemorsomt. Kaoset hersker og alle vil snakke med Kjus, sier presseattache Lars Otto Bjørnland til Dagbladet :på nettet.

Stokk og stein

Under årets VM tok Kjus fem medaljer av fem mulige. I dag fikk han krystallkula som viser at han er verdens beste alpinist:

- Det har gått over stokk og stein. Det har gått vanvittig mye bedre enn jeg hadde håpet på, sier Kjus.

I de to foregående sesongene har Kjus slitt med sykdom. Men i år har han klart å kjøre på topp til tross for at luftveisproblemer og astma.

- Det er utrolig, smiler Kjus. Som i dag får utdelt sin krystallkule nummer to. Også i 1996 vant Kjus verdenscupen sammenlagt.

BEST:</B> Lasse Kjus kjørte seg opp fra en 15. til 7. plass i dagens storslalåmkonkurranse. Dermed sikret han seg den mye omtalte krystallkula.
SATSET ALT:</B> Lasse Kjus satset alt i andreomgangen i dagens storslalåm. Dermed sikret han seg beviset på at han er verdens beste alpinist: Krystallkula!