Innføring av proffdager i klubbfotballen

Nå skal kvinnenes klubbhverdag profesjonaliseres: - Vi må ta grep

Serieforeningen for kvinnefotball gir tilskudd til toppserieklubbene for å innføre proffdager.

STØTTE I NFF: Innføringen av proffdager får full støtte i NFF, forteller tidligere landslagstrener Even Pellerud. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
STØTTE I NFF: Innføringen av proffdager får full støtte i NFF, forteller tidligere landslagstrener Even Pellerud. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I 2014 innførte LSKs kvinnelag to proffdager i uka. Nå tar Serieforeningen for Kvinnefotball grep for at flere lag skal få samme muligheten.

- SKFs strategi ble framlagt for klubbene på forsommeren 2017, og det øverste punktet er «Styrking satsing på spillerutvikling for jenter». I dette gjelder både tilrettelegging for de beste, men også for de yngre talentene. Proffdag mener vi er det beste virkemiddel for dagens toppseriespillere, sier leder Synnøve Tverlid til Dagbladet.

Kubbene får tilskudd på inntil 100.000 ved innføring av proffdager, finansiert av Serieforeningen, som følge av de sentrale markedsavtalene foreningen har inngått det siste halve året. Klubbene må gjennomføre visse kriterier for at det skal fungere som en proffdag.

- Det går blant annet på å utarbeide plan for iverksettelse av proffdager. Det skal serveres et felles måltid, støtteapparat skal være tilgjengelig og spillerne skal ikke tilbake på jobb eller skole etter proffdag, forteller Tverlid.

Løfte nivået

Etter fiaskoen i EM, pekte NFF på at norsk kvinnefotball måtte utvikles i takt med den internasjonale fotballen. I fjor spilte 13 av landslagsspillerne i utlandet, mye på grunn av at nivået hjemme var for dårlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer