Nå skal Milan redde sesongen

AC Milan er 35 poeng bak byrivalen i serien, men drømmen lever fortsatt i Champions League.

• Direkte klokka 20.45: PSV - Liverpool og AC Milan - Bayern München

(Dagbladet.no:) AC Milan ligger på 6. plass i Serie A, hele 35 poeng bak byrival Inter. Den er tung å svelge i Milano. De røde og sorte er riktignok fratatt åtte poeng på grunn av den italienske korrupsjonsskandalen, men hadde uansett vært flere paradegater bak Inter.

Trøsten så langt, og det som kan redde sesongen, er Champions League - en turnering Inter er slått ut av.

- Tøff sesong

Milan-trener Carlo Ancelotti sier at laget i kveld har sjansen til å legge grunnsteinen for det som kan føre til suksess på i hvert fall ett felt denne sesongen.

- Det har vært tøft denne sesongen, med mange opp- og nedturer. Vi har ikke spilt så bra som vi kan veldig mange ganger. Nå har vi imidlertid sjansen til å rette opp inntrykket, sier Ancelotti ifølge UEFAs hjemmeside.

Både Milan og motstander Bayern München har med seg gode opplevelser fra helga inn i denne kampen. Italienerne lå under mot serietoer Roma, men kom tilbake og klarte uavgjort. Bayern München slo Bundesliga-leder Schalke 04.

Hjemmelaget har vunnet 15 av de siste 18 Champions League-kampene på hjemmebane, og har flott statistikk mot Bayern. Italienerne har aldri tapt mot de tyske gigantene og slo dem ut av turneringen forrige sesong.

TUNGE TIDER I MILANO: Gennaro Gattuso fortviler under kampen mot byrival Inter. Det har ikke gått AC Milans vei i serien denne sesongen. Foto: AP
TUNGE TIDER I MILANO: Gennaro Gattuso fortviler under kampen mot byrival Inter. Det har ikke gått AC Milans vei i serien denne sesongen. Foto: AP Vis mer

- Gode minner

- Vi har gode minner fra fjoråret. Vi spilte fantastisk på hjemmebane og håper å få til det samme igjen. Kahn er et symbol på laget deres og van Bommel er også viktig for dem. Nå er begge ute og det kan slå ut negativt for dem, sier Milan-sjefen.

Bayern-trener Ottmar Hitzfeld deler selvfølgelig ikke dette synet.

- Vi har visst en stund at vi må klare oss uten dem og har gode erstattere. Michael Rensing har stått godt i mål for oss, og jeg hvilte Owen Hargreaves (småskadd) på lørdag og Andreas Ottl var super mot Schalke, sier tyskeren.

Men heller ikke han legger skjul på at også Bayern kan redde sesongen gjennom Champions League.

- Begge lagene har variert mye i serien denne sesongen, og denne turneringen er en mulighet for oss å vise hva vi er laget av.

INTER BEST I BYEN - OG I LANDET: AC Milan er for tida lillebror i Milano, hvis vi bare ser på Serie A-tabellen.