STADIGE TILBAKEFALL: Mohammed Abdellaoue kjente ryggsmertene også på den forrige landslagssamlinga. Her fra 0-2-tapet mot Island. Nå kan det lønne seg for spissen å ta en langvarig pause. Foto: Bjørn Langsem
STADIGE TILBAKEFALL: Mohammed Abdellaoue kjente ryggsmertene også på den forrige landslagssamlinga. Her fra 0-2-tapet mot Island. Nå kan det lønne seg for spissen å ta en langvarig pause. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Nå skal Moas ryggplager kartlegges en gang for alle

Drillo bekymret for den hjemmeværende spissen.

ULLEVAAL / BERN (Dagbladet): Mohammed «Moa» Abdellaoues vonde rygg bekymrer Egil Drillo Olsen. Nå skal spissen gjennom en grundig kartlegging i Tyskland, i et forsøk på å løse problemet en gang for alle.
I snart halvannet år har Moa vært førstevalg som landslagsspiss.

Men i kampen mot Sveits i Bern i kveld er han langt unna å bli den matchvinneren Norge og Drillo ønsker seg: Han er ute av troppen grunnet sitt stadig tilbakevendende problem.

Bekymret Drillo Drillo innrømmer at han er bekymret for Moas ryggskade:

- Ja. Det med rygg er det tydeligvis ikke så lett å gjøre noe med. Det kan være langvarig, dessverre. Vi får håpe de finner ut av dette, sier Egil Drillo Olsen til Dagbladet.

- Jeg vet litt om det: Jeg har operert ryggen to ganger, og er blitt bra. Men for en spiller er det selvsagt tøffere, for det tar tid å bli helt fin igjen.

Forverring i høst Moas ryggproblemer har kommet og gått helt siden i fjor, opplyser landslagslege Thor Einar Andersen.

- Det har vært noen episoder et års tid, kanskje halvannet. Men det har vært på og av, noe som ikke er uvanlig. Men nå i høst har det vært mye, helt siden oppkjøringa og sesongstarten i august og september, sier Andersen.

Han snakket med spissen mandag. Det var i løpet av den samtalen det ble klart at 26-åringen måtte melde forfall.

- Vi kjenner den ryggen ganske godt. Jeg diskuterte det med Moa på telefon på mandag, og det var ingen grunn til å hente ham oppover. Han sleit litt også i kampen mot Slovenia, avslører legen.

Grundig kartlegging Nå har både spilleren selv, klubben Hannover og det norske landslagsapparatet bestemt seg for å gå grundig til verks for å løse problemene.

- Nå handler det om å kartlegge enda mer enn det som er blitt gjort, og så bestemme seg for et behandlingsopplegg som kanskje varer litt lenger. Utfallet kan bli at Moa må holde igjen, i stedet for hele tida å utfordre. Hvis han hele tida jager etter å komme tilbake på banen, øker faren for tilbakeslag, noe vi har sett med Moa det siste halvåret, sier Andersen.

- Både Steffen Iversen og John Carew har måttet holde igjen i tilsvarende situasjoner etter å ha slitt med ryggen. Så vi får kontroll på dette. Men det kan også bli gjort en vurdering om behovet for et kirurgisk inngrep, noe som gjøres på to-tre prosent av de som har vondt i ryggen. Det er for tidlig å si noe om dette er aktuelt for Moa.

- Hvor lang pause fra banen må han regne med?

- For tidlig å si. Jeg kjenner ikke situasjonen godt nok til å si om det er én eller mange uker. Vi er enig om at han skal gjøre den kartleggingen i Hannover nå. Alternativt kommer han til Norge, slik at vi gjør en vurdering her også. Vi holder kontakten mellom klubb- og landslag, sier landslagslegen.

DIALOG:  Landslagslege Thor Einar Andersen har samtaler med klubben Hannover i Moa-behandlingen. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
DIALOG: Landslagslege Thor Einar Andersen har samtaler med klubben Hannover i Moa-behandlingen. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix Vis mer