Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå skal Moas ryggplager kartlegges en gang for alle

Drillo bekymret for den hjemmeværende spissen.

STADIGE TILBAKEFALL: Mohammed Abdellaoue kjente ryggsmertene også på den forrige landslagssamlinga. Her fra 0-2-tapet mot Island. Nå kan det lønne seg for spissen å ta en langvarig pause. Foto: Bjørn Langsem
STADIGE TILBAKEFALL: Mohammed Abdellaoue kjente ryggsmertene også på den forrige landslagssamlinga. Her fra 0-2-tapet mot Island. Nå kan det lønne seg for spissen å ta en langvarig pause. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

ULLEVAAL / BERN (Dagbladet): Mohammed «Moa» Abdellaoues vonde rygg bekymrer Egil Drillo Olsen. Nå skal spissen gjennom en grundig kartlegging i Tyskland, i et forsøk på å løse problemet en gang for alle.
I snart halvannet år har Moa vært førstevalg som landslagsspiss.

Men i kampen mot Sveits i Bern i kveld er han langt unna å bli den matchvinneren Norge og Drillo ønsker seg: Han er ute av troppen grunnet sitt stadig tilbakevendende problem.

Bekymret Drillo Drillo innrømmer at han er bekymret for Moas ryggskade:

- Ja. Det med rygg er det tydeligvis ikke så lett å gjøre noe med. Det kan være langvarig, dessverre. Vi får håpe de finner ut av dette, sier Egil Drillo Olsen til Dagbladet.

- Jeg vet litt om det: Jeg har operert ryggen to ganger, og er blitt bra. Men for en spiller er det selvsagt tøffere, for det tar tid å bli helt fin igjen.

Forverring i høst Moas ryggproblemer har kommet og gått helt siden i fjor, opplyser landslagslege Thor Einar Andersen.

- Det har vært noen episoder et års tid, kanskje halvannet. Men det har vært på og av, noe som ikke er uvanlig. Men nå i høst har det vært mye, helt siden oppkjøringa og sesongstarten i august og september, sier Andersen.

Han snakket med spissen mandag. Det var i løpet av den samtalen det ble klart at 26-åringen måtte melde forfall.

- Vi kjenner den ryggen ganske godt. Jeg diskuterte det med Moa på telefon på mandag, og det var ingen grunn til å hente ham oppover. Han sleit litt også i kampen mot Slovenia, avslører legen.

Grundig kartlegging Nå har både spilleren selv, klubben Hannover og det norske landslagsapparatet bestemt seg for å gå grundig til verks for å løse problemene.

- Nå handler det om å kartlegge enda mer enn det som er blitt gjort, og så bestemme seg for et behandlingsopplegg som kanskje varer litt lenger. Utfallet kan bli at Moa må holde igjen, i stedet for hele tida å utfordre. Hvis han hele tida jager etter å komme tilbake på banen, øker faren for tilbakeslag, noe vi har sett med Moa det siste halvåret, sier Andersen.

- Både Steffen Iversen og John Carew har måttet holde igjen i tilsvarende situasjoner etter å ha slitt med ryggen. Så vi får kontroll på dette. Men det kan også bli gjort en vurdering om behovet for et kirurgisk inngrep, noe som gjøres på to-tre prosent av de som har vondt i ryggen. Det er for tidlig å si noe om dette er aktuelt for Moa.

- Hvor lang pause fra banen må han regne med?

- For tidlig å si. Jeg kjenner ikke situasjonen godt nok til å si om det er én eller mange uker. Vi er enig om at han skal gjøre den kartleggingen i Hannover nå. Alternativt kommer han til Norge, slik at vi gjør en vurdering her også. Vi holder kontakten mellom klubb- og landslag, sier landslagslegen.

DIALOG:  Landslagslege Thor Einar Andersen har samtaler med klubben Hannover i Moa-behandlingen. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
DIALOG: Landslagslege Thor Einar Andersen har samtaler med klubben Hannover i Moa-behandlingen. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix Vis mer