Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrennssamarbeid

Nå skal Norge og Sverige samarbeide i langrenn for aller første gang

- Dette er unikt.

SKAL SAMARBEIDE: Anders Södergren har erfaring fra Norge gjennom Thomas Alsgaards langløpslag, og skal nå samarbeide med Norges Skiforbund om blant annet sponsing av ski. HEr er han etter VM-femmila i Falun i 2015. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
SKAL SAMARBEIDE: Anders Södergren har erfaring fra Norge gjennom Thomas Alsgaards langløpslag, og skal nå samarbeide med Norges Skiforbund om blant annet sponsing av ski. HEr er han etter VM-femmila i Falun i 2015. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): De norske og svenske skiforbundene er arge konkurrenter i skisporene, men nå har de for aller første gang inngått en samarbeidsavtale for å skape bedre glid mellom dem, melder det svenske skiforbundet i en pressemelding.

Den svenske storløperen Anders Södergren har brukt det siste året på å få på plass avtalen med Norges Skiforbund, som blant annet dreier seg om sponsorsamarbeid på tvers av de to nasjonene.

- Virksomheten vår er nesten helt og holdent finansiert av sponsorer. Det er utrolig viktig at vi finner en måte å samarbeide på, der begge parter får mest mulig nytte av hverandre, sier Södergren i pressemeldingen.

Det svenske skiforbundet er blant annet sponset av McDonald's. Det har markedsavdelingen i det norske forbundet vært tydelige på før.

- Vi hadde aldri villet bli forbundet med McDonalds på den måten, uansett hvor mye de hadde betalt, understreket sponsorsjef for langrennslandslaget, Bernt Halvard Olderskog, overfor Expressen for et par år siden.

Nå skal de altså sammen finne ut hvordan langrenn og ski best skal sponses i framtida, samtidig som de skal samarbeide om å utvikle teknologien på arenene i begge land.

Den svenske delen av prosjektet støttes av EUs uviklingsfond, og begynner allerede med fellesaktiviteter med Norge under ski-VM i Lahti senere denne måneden.

- Dette er unikt. Såvidt jeg vet er dette første gangen skiforbundene våre samarbeider om et felles utviklingsprosjekt, sier Södergren i pressemeldingen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media