Nå skal Petter smokke til

Petter Solberg vil revansjere seg og smokke til i helgas Rally Japan. Og nordmannen er megastjerne i solas rike.

OBIHIRO (NTB): Nordmannen ga av hele seg til sine titusener av japanske fans. Et ekte Petter Solberg-stunt til øredøvende jubelbrus satte konkurrentene fullstendig i skyggen.

Sebastien Loeb og Markko Märtin satt godt tildekket inni bilene sine og kikket knapt nok ut mot fansen.

Petter leverte varene og ble hyllet som dagens største helt i Japan. Solberg er stjernefører i Subaru, det eneste japanske bilmerket som deltar i den første VM-runden på hjemmebane noensinne.

Blir elsket

- Dette er stort! Japanerne er så fine mennesker at jeg synes det bare er moro å gjøre litt ekstra. Det følger jo med gamet, gjør det ikke, sa Subarus superstjerne spørrende før stuntet på startrampen.

Et par timer tidligere skapte han fullstendig kaos under en autografseanse like ved. I en god halvtime skrev Solberg autografer så tusjen gikk varm. Og da han egentlig var ferdig, tok 29-åringen med seg sprittusjen ut til fansen for å skrive enda flere.

Vakter og politi hadde sin fulle hyre med å holde hysteriske, japanske Solberg-fans tilbake.

10 meter bortenfor satt Markko Märtin og Sebastien Loeb stille på stolene sine og skrev for å bli ferdige med jobben fortest mulig.

- Petter er en av de mest populære idrettsstjernene i Japan. Nesten alle som liker motorsport har ham som idol. Over hele Japan elsker de ham, fortalte journalist Hiroku Umeniwa i avisen Tokachi Mainichi til NTB.

Brekksladd

Første møte med fansen torsdag fikk Rally-Petter i serviceparken før shakedown (testkjøringen). Rundt 100 japanere sto og ventet på nordmannen, som strenet rett bort og signerte det som var av kapser, skjorter og magasiner.

En lokal mann er spesielt fornøyd. Han hadde kjøpt et digert, norsk flagg som han viftet med foran Subaru-depotet.

- Perfekt, sa Petter, ga bort et solid håndtrykk og signerte det med «Petter S».

Sjetteplass

Så satte han seg i bilen og kjørte til start på shakedown. Rett bak bilen til erkerival Loeb brekksladdet Solberg inn til startområdet - og ga på med gass for å showe ekstra foran fansen.

En tydelig flau VM-leder Loeb kopierte stuntet på neste runde, men ble bare møtt med høflig applaus.

Petter Solberg kjørte inn til en sjetteplass på shakedownen, fem sekunder bak bestemann Marcus Grönholm.

Rally Japan starter i dag og avsluttes søndag.

SHAKEDOWN JUNIOR: Å kjøre rallybil er ingen sak, spesielt ikke når faren din heter Petter Solberg. Pappa fikk låne Olivers smokk under «Shakedown junior».