Nå skal politikerne overbevises om Oslo-OL

Inge Andersen tror på vest-europeisk arrangør-by.

INTERNASJONALT: Nå skal Oslos OL-søknad snart ut på den internasjonale arenaen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
INTERNASJONALT: Nå skal Oslos OL-søknad snart ut på den internasjonale arenaen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Idrettstoppene jobber videre med Oslos OL-søknad for fullt. Børre Rognlien og co. ser fram til å få Oslos kandidatur inn på den internasjonale arenaen.

- Jeg er veldig glad for at utfallet av folkeavstemningen ble så klart og at oppslutningen rundt valget var så stort. Derfor jobber vi videre for fullt, og den neste formelle porten vi skal gjennom i denne prosessen nå blir å melde fra til Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) om at Oslo er offisiell søker. Det skjer 14. november, forteller Børre Rognlien til NTB.

- Når det skjer kommer vi til å bli invitert til alle internasjonale møter der OL-saken er et tema, forteller han videre.

Neste høst Generalsekretær Inge Andersen legger til at kvalitetssikringen av OL-budsjettet og det regnskapet som er satt opp skal være fullført innen utgangen av året. Det er i alle fall den tidsplanen departementet jobber ut fra.

- Slik det ligger an nå, ser det ut som om Stortingets behandling av statsgarantien vil finne sted til høsten neste år. Alt må i alle fall være klart innen januar måned 2015, forteller Andersen.

Han sier også at han mener det er svært store sjanser for at en vesteuropeisk søker kommer til å gå seirende ut av kampen om å få OL om ni år. Sjansen for det økte betraktelig da Tokyo ble tildelt sommer-OL i 2020.

- Alt tyder på at kampen om OL i 2022 kommer til å stå mellom noen store vesteuropeiske byer, sier generalsekretæren. Han legger ikke skjul på at München i kan komme til å bli en stor utfordrer for Oslo.

Må jobbe politisk Idrettspresidenten sier også at idrettsforbundet kommer til å jobbe ufortrødent videre med det politiske Norge. Etter folkeavstemningen i Oslo, kom det fram at ikke alle partier er like enige i at Norge bør søke.

- Vi kommer til å jobbe mot alle politiske partier som den demokratiske og upolitiske organisasjonen vi er. Det gjelder å få bredest mulig oppslutning rundt OL-saken, sier Rognlien.

Beslutningstakerne i IOK kommer til å bli minnet om at Oslo blir OL-søker i 2022, for i og med at Norge og Lillehammer skal arrangere ungdoms-OL i 2016, er kontakten mellom norsk idrett og IOK svært tett i øyeblikket.

(NTB)