SKAL ANGRIPE: Richie Porte (Team Sky) lover angrep på Vincenzo Nibali. Sky-kapteinen går ikke med på at touren er avgjort. Foto: Espen J. Lee / procycling.no
SKAL ANGRIPE: Richie Porte (Team Sky) lover angrep på Vincenzo Nibali. Sky-kapteinen går ikke med på at touren er avgjort. Foto: Espen J. Lee / procycling.noVis mer

Nå skal Porte angripe Nibali

Sky-kapteinen går ikke med på at touren er avgjort.

LA PLANCHE/BESANCON
(procycling.no): Richie Porte (Team Sky) ligger nå som nummer to i sammendraget etter at ti etapper er unnagjort, men australieren er hele 2.23 bak sammenlagtlederen Vincenzo Nibali (Astana).

- Vincenzo er åpenbart i en god posisjon, men vi har sett at ting kan skje på veien, slik som da vi tapte Alberto (Contador). Vi tar rittet dag etter dag, og nå som vi går inn i rittets første hviledag, er jeg fornøyd med posisjonen jeg har, sier Porte til blant annet procycling.no etter målgang mandag.

Les også: Nibali dominerte i Contadors fravær

Skal angripe
Med både Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) og Chris Froome (Team Sky) ute av rittet etter innledende ti dager, forventer mange at kampen om gul trøye vil stå mellom Porte og Nibali.

Den italienske mesterens betydelige ledelse til tross, Porte skal angripe på de kommende etappene. Stigningen til Risoul kjenner han godt fra før, men den avgjørende bataljen finner nok sted på de siste fjelletappene i Pyreneene, mener Sky-kapteinen.

- Alle kan slås. Men han (Nibali) er i en perfekt posisjon og har et veldig godt lag. De har kontrollert rittet meget bra. Men som vi har sett innledningsvis i dette rittet, er overraskelser over alt. Dette er ikke over før Paris. Nå må vi angripe ham. Det er vår posisjon i rittet slik tingene ligger an nå, sier Porte - omringet av journalister på lagets hotell i Besancon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Pyreneene er de hardeste etappene. Det kan også avgjøres på tempo. Der kjører jeg bra og nå har jeg ekstra motivasjon. Der kan jeg hente inn tid og kanskje til og med kjøre i fra mange.

Fire år siden han var kaptein
Portes forrige erfaring som kaptein i en Grand Tour er Giro d'Italia for fire år siden. I 2010 debuterte han i treukersrittet med en sjuendeplass. Siden den gang er Porte en ganske annen rytter.

- Jeg er sikkert fire, fem kilo lettere nå. Den gangen var jeg en små-feit neoprofesjonell. Men jeg hadde god erfaring med hvor mye man må slite og kjempe i løpet av en Grand Tour. En sjuendeplass i min første Grand Tour var et stort resultat og den mentale tilnærmingen fra den dagen kan jeg bruke til stor nytte fremover, sier Porte.

Sjefen tror på Porte
Team Skys overhode, Dave Brailsford, sier det britiske laget hadde en tøff omstilling etter at Froome veltet ut på den femte etappen til Arenberg.

Sky-sjefen er likevel sikker på at de kan få et godt resultat utfra de nye forutsetningene.

- Det var en sjokk å miste Chris (Froome), men Richie har tatt steget opp og får solid støtte av Geraint (Thomas) og resten av laget. Rittet handler om de som faktisk er her, og folk vil huske de som står på podiet i Paris, sier Brailsford.

Hvem tror du vinner Tour de France 2014? Ta del i diskusjonen under.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet, procycling.no)