Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nord-Irland-Norge

Nå skal Rekdal kommentere landslaget: - Å hetse folk er uaktuelt. Men jeg kommer til å si hva jeg mener

Skal kommentere Nord-Irland mot Norge sammen med Kenneth Fredheim på Eurosport. - Jeg har ikke noe uoppgjort med noen, sier han.  

EKSPERTKOMMENTATOR: Kjetil Rekdal har ikke vært tett på landslaget på 17 år. Førstkommende helg følger han laget mot Nord-Irland i Belfast. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
EKSPERTKOMMENTATOR: Kjetil Rekdal har ikke vært tett på landslaget på 17 år. Førstkommende helg følger han laget mot Nord-Irland i Belfast. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer

Nord-Irland - Norge, søndag klokka 20.45

LONDON (Dagbladet): Fredag setter Kjetil Rekdal seg på flyet til de britiske øyer. To dager seinere debuterer han i en ny rolle rundt fotballandslaget. Sammen med Kenneth Fredheim skal han kommentere Nord-Irland mot Norge i VM-kvalifiseringen.

Kampen sendes på Eurosport. Rekdal har sittet i studio flere ganger under fotballandslagets kamper. Men han har aldri vært ringside som ekspertkommentator.

- Det blir spennende, sier 48-åringen til Dagbladet.

- Han har et fantastisk blikk for fotball, og vet hva som skjer ute på banen, forteller Fredheim.

De to har allerede kommentert Manchester United to ganger i Europa League. Men for Rekdal - som har 83 landskamper - blir det noe helt spesielt å være tett på landslaget igjen.

- Jeg har ikke vært på landslagstur siden 2000. Det er 17 år siden, påpeker fotballpersonligheten, som spilte sin siste landskamp mot Slovakia 27. mai 2000. Siden har han vært på Ullevaal flere ganger, men lørdag følger han en trening igjen - denne gangen i Belfast.

Sleivete kommentar

- Er ikke du bannlyst av folkene på Ullevaal?

- Det var en sleivete kommentar jeg kom med en gang som ble tatt ut av konteksten. Det er ikke noe problem. Jeg har ikke noe uoppgjort med noen rundt landslaget, erklærer han.

RUTINERT: Kenneth Fredheim er svært fornøyd med å få med seg Kjetil Rekdal som ekspertkommentator.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
RUTINERT: Kenneth Fredheim er svært fornøyd med å få med seg Kjetil Rekdal som ekspertkommentator. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Fra før er det kjent at den tidligere Vålerenga-treneren kommer til å være tungt inne i Discoverys satsning rundt det som het Tippeligaen, men som fra denne sesongen er Eliteserien. Nå skal han - sammen med Fredheim - være den første formidleren av det som skjer i kampen mot Nord-Irland.

- Har Lars Lagerbäck og spillerne grunn til å frykte pisken?

- Å hetse folk er uaktuelt. Men jeg kommer til å si hva jeg mener om prestasjonene. Jeg skal være saklig rosende. Og jeg skal være saklig kritisk. Jeg skal forklare hvorfor noe går bra. Og jeg skal forklare hvorfor andre ting ikke går bra.

Frustrerende

Helten fra Brasil-kampen i 1998 fortsetter:

- Jeg er en av landslagets største supportere. Nasjonalfølelsen er ekstrem sterk uansett hvilken idrett vi snakker om. Jeg blir skuffet når vi ikke vinner. Og skal Norge vinne kamper, kreves det en vanvittig «go». Når spillerne innimellom ikke presterer, er det frustrerende.

Rekdal mener det er riktig å ta et steg tilbake til Drillos tanker. Det betyr at Lagerbäck vil prioritere ekstrem defensiv organisering.

- Det norske landslaget har mistet selvtilliten og rast på rankingen. Det kan være positivt å starte på nytt igjen. Drillo klarte å sette sammen et lag der spillerne utfylte hverandre og kamuflerte svakheter. Tar du poeng, kommer også selvtilliten. Så kan du ta neste steg.

Rekdal mener spillere som Rune Jarstein, Stefan Johansen og Joshua King er bombesikre på laget. Det samme Omar Elabdellaoui, men seks plasser er åpne, mener han.

HISTORISK: Kjetil Rekdal kan alt om å lykkes på landslaget. Her scorer han 2-1-målet mot Brasil under fotball-VM i 1998. Et villere øyeblikk har vi aldri sett i norsk fotball. Foto: NTB Scanpix
HISTORISK: Kjetil Rekdal kan alt om å lykkes på landslaget. Her scorer han 2-1-målet mot Brasil under fotball-VM i 1998. Et villere øyeblikk har vi aldri sett i norsk fotball. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Dobbel forståelse

Den rutinerte hovedkommentatoren Kenneth Fredheim er svært fornøyd med å få Rekdal som makker.

- Han bruker erfaringen som både trener og spiller aktivt. Det betyr at han har dobbel forståelse for det som foregår. Jeg forteller hva som skjer. Kjetil forteller hvorfor noe skjer. Han lever og brenner for fotballen. Og han har tatt den nye rollen sin fort, framholder Fredheim.

Han jobbet inntil i fjor høst sammen med Tor Ole Skullerud. Han er nå trener i Strømsgodset.

Norge kan med seier over Nord-Irland fortsatt gjøre seg håp om andreplassen i gruppe C, noe som kan gi playoff. Tyskland (12 poeng) leder foran Nord-Irland og Aserbajdsjan, som begge har sju poeng. Norge har tre.

Les også: King fnyser av slakt fra legende

KNEKKER SAMMEN: Kjetil Rekdal vant veddemål mot Vålerengas keepertrener Gjermund Østby. Keepertreneren måtte dermed under saksa, til stor fornøyelse for Rekdal. Video: Youtube/Vålerenga Fotball Vis mer Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media