Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå skal Rønningen stoppe Brann

Var banens beste mot RBK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAMAR (Dagbladet.no): HamKam - Rosenborg 1-1. Ivar Rønningen fikk lykkeønskninger fra Micke Dorsin på vei ut av garderoben etter kampen mellom Ham-Kam og Rosenborg i går.

Natta før kampen fikk Kamma-keeperen med fortid i både Brann og Rosenborg et femtitalls tekstmeldinger med minst like varme motivasjonshilsener fra bergensere.

- Hehe, nummeret mitt er jo ikke så hemmelig, smiler Rønningen.

- Jeg har gode venner både i Trondheim og Bergen, så det er bare hyggelig å høre fra begge leire. RBK fører sportslig og prestasjonsmessig sett i tetkampen, mener han.

• Les også: - Vi er i førersetet

Vil ødelegge for Brann

Rønningen sa før kampen at han ville gi Brann en livbøye - for så å komme og ødelegge den i Bergen om to uker.

Da spiller Kamma mot Brann.

REDNINGSMANNEN: Ivar Rønningen var ble redningen for HamKam mot Rosenborg. Han stoppet alt, bortsett fra skuddet til Jan Gunnar Solli. Foto: ARNT E. FOLVIK
REDNINGSMANNEN: Ivar Rønningen var ble redningen for HamKam mot Rosenborg. Han stoppet alt, bortsett fra skuddet til Jan Gunnar Solli. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

- Jeg tenker ikke så veldig mye på gullstriden, fokuset mitt er selvfølgelig på de siste tre kampene med Ham-Kam, presiserer han.

Første del av jobben er iallfall gjort. Keeperkjempen var sterkt delaktig i at Rosenborg bare fikk ett poeng med seg fra Briskeby.

- I perioder var det mye å gjøre, sier Rønningen nøkternt. Fasiten viser at han avverget farlige avslutninger fra Iversen (alene gjennom, 5. min), Koppinen (heading i hjørnet, 15. min), Storflor (skudd fra venstresida, 40. min) og Strand (flikk fra tre meter, feberredning, 44. min).

Og det bare i første omgang.

- Den eneste jeg vil trekke fram fra denne kampen, er Ivar, sier Ham-Kam-trener Frode Grodås.

- Han gjorde en kjempekamp. Banens beste i mine øyne. Målet til Solli var irriterende å slippe inn, men jeg syns vi klarte å hindre Rosenborg i å trille ball gjennom midtbanen. Da er de livsfarlige, sier Grodås.

- Rykker ikke ned

Den engasjerte treneren og tidligere toppkeeperen er sikker på at et lag som spiller som Ham-Kam gjorde i går, ikke rykker ned.

image: Nå skal Rønningen stoppe Brann

- Vi trenger tre poeng på tre kamper, og det greier vi. Med litt tur kunne vi vunnet mot Rosenborg, og vi kan slå Brann i Bergen. Men det klarer seg med uavgjort på de tre siste kampene også, mener Grodås.

- Vi ligger i den lille lomma over streken vi har ligget i hele sesongen, og jeg føler meg sikker på at vi berger plassen.

Det spørs likevel om fansen på Hamar bør føle seg trygge på hornindølens magefølelse:

- På forhånd var jeg sikker på at vi kom til å vinne mot Rosenborg, sier Grodås.

- Jeg hadde en god følelse. Men slik kampen utviklet seg, måtte vi ta til takke med ett poeng.

ENGASJERT PÅ SIDELINJA: Flere ganger under gårsdagens kamp hoppet Frode Grodås opp og ned.