Nå skal Semb føre Norge til EM

Tar over G19-landslaget.

(Dagbladet.no) Etter at Nils Johan Semb ga seg som landslagssjef i 2003, har han ikke jobbet som fotballtrener.

Han har imidlertid jobbet tett på fotballen som ekspert i TV 2. Det har ikke manglet på tilbud det siste året, men Semb har likevel avslått alle.

Nå vil han igjen jobbe som fotballtrener, for G19-landslaget.

Vil utvikle toppspillere

Tor Ole Skullerud sluttet som G19-trener før jul, da han takket ja til å bli hovedtrener i Vålerenga. Nils Johan Semb kommer til å fortsette i stillingene sine som leder for toppspillerutviklingsprosjektet i NFF og som ekspertkommentator i TV 2.

- Dette er en jobb som går veldig mye inn mot det jeg allerede gjør i utviklingsprosjektet. Det blir spennende, selv om det tidsmessig sett er en ganske liten jobb. Jeg kjenner de fleste av spillerne godt fra dette prosjektet, så jeg vet godt hva som venter meg, sier Semb til Dagbladet.no.

Nå skal han lede unggutta gjennom vårens kvalifiseringskamper, og målet er at det skal ende med EM-spill i Tsjekkia i juli.

- Det hadde vært morsomt og jeg tror sjansene våre er ganske bra. Vi unngikk å havne i gruppe med nasjoner som Spania og Frankrike, så jeg mener vi absolutt har sjansen, sier Semb.

Nå skal Semb føre Norge til EM

Kan bli klubbtrener igjen

G19-gutta skal ut i tre kamper mot Israel, Bulgaria og Island i april og mai, og vinneren av gruppa reiser til Praha til sommeren.

Etter dette mesterskapet kommer en ny årgang opp, som tar med seg trenerapparatet sitt til G19-landslaget. Da går Semb tilbake til sin opprinnelige stilling i NFF.

Årsaken til at Semb takket ja til denne jobben og ikke til de klubbtrenertilbudene han har fått, er en vurdering av totalen. Han får fortsette i TV 2 som før, og dette er bare et kortere engasjement.

- Det kan være like aktuelt å vurdere et eventuelt tilbud fra Tippeligaen igjen en gang i framtida, sier han.

- Vi er glad for at vi har fått en trenerkapasitet som Nils Johan til å lede G19-landslaget. Han har stor kunnskap og et stort engasjement for å utvikle unge talenter til toppspillere, sier toppfotballsjef Per-Mathias Høgmo.

Bård Wiggen blir med Semb som assistenttrener.

KLAR FOR BENKEN: Nils Johan Semb inntar igjen plassen på trenerbenken. Framover skal han lede G19-landslaget. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
KLAR FOR BENKEN: Nils Johan Semb inntar igjen plassen på trenerbenken. Framover skal han lede G19-landslaget. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer