Nå skal storklubbene bruke Football Manager for å kartlegge spillere

Nytt samarbeid.

FÅR TILGANG: José Mourinho og Chelsea er kunder av Prozone, som når får bruke Football Managers spilledata. Foto: AP Photo//NTB Scanpix
FÅR TILGANG: José Mourinho og Chelsea er kunder av Prozone, som når får bruke Football Managers spilledata. Foto: AP Photo//NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Managersimulatoren Football Manager (tidligere Championship Manager) har over to tiår bygget seg opp en enorm database med informasjon om fotballspillere.

Flere klubber har brukt dette som grunnlag for speiding, blant annet Everton. 

Nå blir dette enda mer utbredt.

Ligner FM I en pressemelding skriver utvikleren bak spillet, Sports Interactive, at de har inngått et samarbeid med Prozone Recruiter.

- I årevis har vi hørt historier om managere og speidere som bruker databasen vår i rekrutteringsprosessen. Fra nå av er det offisielt - managere rundt om i hele verden kan finne og sammenligne spillere ved bruk av våre data og et søkesystem som ligner på Football Manager, skriver Miles Jacobson, én av sjefene i SI. 

Det er altså Sports Interactive som står for informasjonen, mens Prozone skal levere tjenesten på sin nettbaserte analyse-plattform. Informasjon om fysiske egenskaper, kontraktsstatus og spillernes posisjon er blant det man skal kunne finne i verktøyet. 

Bayern og Chelsea Fra før av leverer Prozone videomateriale på titusenvis av spillere. 

- Databasen vi nå får tilgang til er veldig nøyaktig, og en verdifull ressurs som kommer til å videreutvikle rekutteringstjenestene vi leverer, sier direktør i Prozone, Thomas Schimer, i en pressemelding. 

Blant klubbene som allerede benytter seg av tjenestene, som nå altså blir kraftig forbedret, er Chelsea, Aston Villa, Arsenal og Bayern München.