Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå skal storklubbene ut å handle - igjen

Rykteflommen er for alvor i gang.

 HVEM GÅR HVOR:  Fra og med lørdag kan Premier League-klubbene igjen handle spillere. Wilfried Bony (t.v), Petr Cech, Stephan El Shaarawy og Ezequiel Lavezzi er blant spillerne som kobles til nye klubber. Foto: NTB Scanpix /Reuters.
HVEM GÅR HVOR: Fra og med lørdag kan Premier League-klubbene igjen handle spillere. Wilfried Bony (t.v), Petr Cech, Stephan El Shaarawy og Ezequiel Lavezzi er blant spillerne som kobles til nye klubber. Foto: NTB Scanpix /Reuters. Vis mer

(Dagbladet): 2014 går mot slutten. Et eventyrlig fotballår er forbi, men nyttårsfeiringen er beviset på at sesongen bare er kommet halvveis.

Og for fansen som elsker ryktebørs mer noe annet, er det nå høytiden virkelig starter.

Engelske fotballfans må riktignok vente noen dager. Siden 31. januar er en lørdag, vil ikke vinduet åpne før lørdag 3. januar.

Scoret mest i 2014 Wilfried Bony har nå spilt i England i halvannet år. Ivorianeren som kom fra nederlanske Vitesse, har vært en suksess i Swansea. Ingen har scoret flere Premier League-mål i 2014 enn 26-åringen.

Daily Telegraph skriver at Manchester City skal være villige til å bla opp over 300 millioner for afrikaneren.

Samtidig virket det ikke som City-manager Manuel Pellegrini har lagt de store planene for januar-shopping på dagens pressekonferanse. Pellegrini sa at reglene for økonomisk fair play betyr at City ikke kan være særlig aktiv i de forestående overgangsvinduet.

- Jeg tror ikke vi vil gjøre mye. Vi har restriksjoner på penger og antall spillere, sa han.

Zlatan Ibrahimovics lagkamerat i PSG Ezequiel Lavezzi, ønsker seg visstnok bort. Valencia og Liverpool er blant klubbene som ønsker seg argentineren, som har en prislapp på nærmere 200 millioner.

Daily Star skriver at argentinerens ankomst vil være slutten på Mario Balotellis Liverpool-eventyr. Napoli er blant klubbene som ønsker italienerens tjeneste.

Keeperbytte Tsjekkiske Petr Cech har tilbrakt mesteparten av høsten 2014 på Chelsea-benken. 32-åringen som var en av Premier Leagues beste keepere i fjor, har flere år foran seg, og har tidligere i høst uttrykt ønske om spilletid.

I Liverpool ble førstekeeper Simon Mignolet vraket denne høsten, før en skade på Brad Jones igjen ga tillit mellom stengene. Ifølge BBC skal Brendan Rodgers være interessert i tsjekkerens tjenester, skriver The Independent.

Arsenal-manager Arsene Wenger ser også på muligheten til å forsterke posisjonen mellom stengene. Samtidig jakter franskmannen forsterkninger i flere ledd.

Wenger skal også være interessert i å hente Milan-stjerna El Stephan El Shaarawy.

 LAGKAMERATER?:  Ron Vlaar kobles til en overgang til Manchester United. Her i duell med Juan Mata da lagene møttes tidligere i år. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
LAGKAMERATER?: Ron Vlaar kobles til en overgang til Manchester United. Her i duell med Juan Mata da lagene møttes tidligere i år. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS Vis mer

I Italia florerer ryktene om at Zlatan Ibrahimovic ønsker seg tilbake til Serie A. Denne gangen til hovedstadsklubben Roma.

- Om jeg skal tilbake til Serie A? Nei. Mange har pratet om det, og enkelte har til og med slått det fast. Det er bare oppspinn, sier Ibrahimovic til Fotball Italia ifølge svenske Aftonbladet.

Stoppere til United? Louis Van Gaal fikk fritt spillerom til å hente hva han ville før sesongen. Angel Di Maria, Rademel Falcao, Ander Herrera, Luke Shaw og Daley Blind entret alle Old Trafford.

Spesielt i forsvarsrekka har United vært skadeutsatt denne sesongen. Nå kobles Aston Villa-stopperen Ron Vlaar til Old Trafford ifølge flere britiske aviser. Nederlenderen var med i VM-troppen til Van Gaal denne sommeren.

Samtidig er flere Premier League-klubber interessert i stopperens tjenester, skriver Daily Express.

Gratisspillere I tillegg til at klubber nå igjen kan handle, betyr det spillere med utgående kontrakt til sommeren nå kan forhandle med andre klubber.

Liverpool-legenden Steven Gerrard har vært i forhandlinger med klubben han har spilt for hele livet, men fortsatt ikke signert noen ny kontrakt. Det betyr at andre klubber i teorien kan snappe han opp.

Andre som er i samme situasjon er Arsenal-duoen Mikel Arteta, Mathieu Flamini, Chelsea-veteranene John Terry og Didier Drogba. Manchester Citys James Milner har også vært i forhandlinger med klubben, uten å ha signert noen ny kontrakt.

Fyrtårnet Peter Crouch, bråkmakeren Joey Barton og Manchester-servitøren Michael Carrick er også på utgående kontrakt.

 KAN SIGNERE FOR ANDRE KLUBBER:  Både Steven Gerrard og John Terry kan fra og med i morgen forhandle med andre klubber. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS
KAN SIGNERE FOR ANDRE KLUBBER: Både Steven Gerrard og John Terry kan fra og med i morgen forhandle med andre klubber. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS Vis mer