Nå skal Thomas kjøre formel 1

Thomas Alsgaard reiser i morgen kveld til Cannes for å kjøre formel 1. Invitasjonen har han fått av den svenske langrennsvennen Mathias Fredriksson, via en svensk bedrift. - Dette er guttedrømmen som går i oppfyllelse, sier Alsgaard til Dagbladet.

Langrennsløperen Alsgaard har fått kritikk av mange det siste året fordi han har brukt mye tid på bilhobbyen rally. Men han frykter ikke at det skjer når han torsdag setter seg inn i en formel 1-bil for første gang.

- En sånn ting kan man ikke si nei til. Da er det like greit at noen menn i hvit trøye med lange ermer kommer og henter deg, sier han og ler.

Fløy jager

Som Dagbladet har skrevet tidligere i sommer, har Alsgaard økt treningsmengdene med over 40 prosent før den viktige OL-sesongen i vinter. Et poeng han gjerne vil skal komme fram.

- Jeg lover på tro og ære at jeg skal trene to økter på onsdag før jeg reiser ned. Og en økt der nede i Frankrike før vi setter oss i bilen, sier Alsgaard med et ironisk snev.

- Før dette har jeg i sommer takket nei til 99 prosent av alle forespørsler om å delta på ulike arrangementer. Men dette kunne jeg ikke si nei til.

Det er ikke første gangen Alsgaard og Fredriksson gjør ekstreme ting utenom langrennstreninga i år.

- I april var vi begge med på å fly jetjager i Sverige. Det var etter en sprintkonkurranse i Nord-Sverige.

Alsgaard forteller at det var like før det svartnet for ham i det voldsomme trykket han fikk i jagerkabinen.

Ikke så fort...

Selv om han ikke vil definere seg som en fartselsker, gleder Alsgaard seg til følelsen av å kjøre en formel 1-bil.

- Jeg vet ikke hvilken bil vi skal kjøre, men det spiller ingen rolle. Det viktigste er bare å få sitte bak rattet på en slik bil.

- Skal du kjøre mye?

- Vi starter vel med en formel 3-bil på formiddagen. Så blir det teorikurs, før vi går over til formel 1 utpå ettermiddagen.

- Hvor fort håper du å kjøre?

- Nei, jeg vet ikke. Trolig tør jeg ikke kjøre så veldig fort. Jeg har hørt at man automatisk blir litt forsiktig og redd for å ødelegge bilen når man kjører formel 1. Hvor fort man kjører, spiller ingen rolle. Det viktigste er bare å føle hvordan det er å sitte bak rattet, sier Alsgaard.

BILGAL: En andektig Thomas Aslsgaard på rett sted til rett tid - i Monaco, under Grand Prix. Nå skal han til Cannes, for selv å kjøre Formel 1. Bildet er fra NRK-serien «Mitt Mekka», der Dag Erik Pedersen tok med seg kjendiser til sitt drømmested.