Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå skal Tiril og jeg ta oss en burger. Og så skal vi i seng

Velsmakende medaljefeiring for medaljevinnerne.

- ENDELIG GULL: Emil Hegle Svendsen hadde minst ett individuelt OL-gull som målsetting i Sotsji. Det målet inndridde han på fellesstarten i dag.
- ENDELIG GULL: Emil Hegle Svendsen hadde minst ett individuelt OL-gull som målsetting i Sotsji. Det målet inndridde han på fellesstarten i dag. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet):  Like etter at Emil Hegle Svendsen (28) fikk sitt OL-gull nede i Sotsji by i kveld, så var det gårsdagens bronsevinner, Tiril Eckhoff (23) sin tur til å stige ut på den enorme scenen på medal plaza for å få sin medalje og bli hyllet av folkehavet.

Deretter var det nye intervjuer med tv, radio og aviser. For de olympiske medaljevinnerne går dagene i ett under vinterlekene.

Kakefest
Først godt over klokka 21 russisk tid kunne Emil og Tiril vende sette seg i bilen som tok dem opp til fjellene igjen, en tur på gode 45 minutter etter å ha vært nede ved kysten.

- Nå skal Tiril og jeg ta oss en burger. Og så skal vi i seng, svarte Emil Hegle Svendsen om planene for resten av kvelden.

Som vanlig blir det også felles kakefest med den norske langrennsleiren — slik det har vært ved alle medaljene som er vunnet av de to leirene i disse vinterlekene.

Seint i seng
- Jeg legger meg vel først i to-tretida (23-24 norsk tid), som jeg pleier å gjøre under OL. Jeg lever på norske tider her, sier Emil Hegle Svendsen.

- Får du sove i natt og lade opp på en skikkelig måte til i morgen?

- Nei, det er ikke sikkert. Men det driter jeg i nå. Nå er det bare gøy igjen.

Svelget tårer
Emil var tydelig rørt der han sto på  toppen av den olympiske seierspallen, og da den norske nasjonalsangen ble spilt, så ble han blank i øynene.

MEDALJEDUO: Gullvinner Emil Hegle Svendsen og  bronsenvinner Tiril Eckhoff fikk medaljene sin for fellesstarten i Sotsji by i kveld. Så bar det rett til burger- og kakefest.
MEDALJEDUO: Gullvinner Emil Hegle Svendsen og bronsenvinner Tiril Eckhoff fikk medaljene sin for fellesstarten i Sotsji by i kveld. Så bar det rett til burger- og kakefest. Vis mer

- Det var deilig å stå på pallen. Jeg har jo svelget tårer i hele dag, så dette er gøy, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet om opplevelsen på medal paza.

- Jeg har jo tenkt på OL nesten hver dag siden Vancouver-OL for fire år siden. Vi idrettsutøvere er ekstreme. Når vi planlegger og tenker framover, så er det bare gull som gjelder. Og OL er helt spesielt, sier Hegle Svendsen.

Storebroren ristet
Etter det utrolige gulløpet ble det også tid til et rørende møte mellom gullvinneren og storebror Morten, som er sjefsmører for de norske skiskytterne. De dårlige norske skiene under OL har preget dem begge — men i dag, på deilige norske forhold med masse snø — så var det gullglid og superski.

- Etter det som har skjedd den siste uka, så blir dette ekstra spesielt. Vi har slitt mye med ski, og i starten var det også dårlig form, så da slår det litt ekstra når man først klarer det, sier Emil Hegle Svendsen.

Han merket på storebroren at Emils gullmedalje var viktig for dem begge.

- Morten ristet da vi klemte hverandre, så ja, det betyr mye for oss begge.

- Men kontakten mellom oss den siste uka har vært preget av oppbacking. Jeg har vært forbanna for at det har gått dårlig, og han har vært forbanna for at det har vært dårlige ski, så vi har backet hverandre på en helt annen måte enn jeg har opplevd noen gang, sier Emil Hegle Svendsen.

- Det har virkelig vært en prøvelse for oss begge, så det er deilig at vi kan slå tilbake.

For i dag var Super-Svendsen tilbake der han liker seg aller best.

På toppen av verden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!