Nå skal United kvalifisere seg for Champions League-spill: - Viktige kamper

Selvtillit etter to seiere.

KVALIFISERING: Tirsdag spiller Manchester United sin første kvalifiseringskamp i mesterligaen mot Club Brugge. Manager Louis van Gaal tror at det er et optimistisk lag som venter belgierne. Foto: Reuters / Andrew Couldridge
KVALIFISERING: Tirsdag spiller Manchester United sin første kvalifiseringskamp i mesterligaen mot Club Brugge. Manager Louis van Gaal tror at det er et optimistisk lag som venter belgierne. Foto: Reuters / Andrew CouldridgeVis mer

Tirsdag spiller Manchester United sin første kvalifiseringskamp i mesterligaen mot Club Brugge. Manager Louis van Gaal tror at det er et optimistisk lag som venter belgierne.

- Jeg tror at etter to seirer så har man stor selvtillit. Men hver eneste kamp er vanskelig, og belgiske lag kan spille veldig kompakt. De forsvarer seg godt, og har alltid vinnersjanser, sier van Gaal før oppgjøret tirsdag.

Visekaptein Michael Carrick er enig med sjefen, og understreker hvor viktig det er for det engelske laget å ta seg videre i mesterligaen.

- Tirsdag blir en stor kveld. Det kommer til å være to viktige kamper, som kan sette oss opp for resten av sesongen, sier Carrick til klubbens hjemmeside.

- Man går inn til disse oppgjørene på samme måte som til alle andre kamper. Vi vil vinne på tirsdag, og helst ikke slippe inn mål. Forhåpentligvis får vi en god start og kan ta med oss en ledelse til returoppgjøret i Belgia, fortsetter han.

Kapteinen Wayne Rooney var fjorårets mestscorende United-spiller i ligaen med sine 12 mål, men nå har ikke kapteinen scoret på åtte seriekamper.

I sesongoppkjøringen ble det med ett mål for Rooney, og det kom i 3-1-seieren over Barcelona i juli.

Manchester United har vunnet begge sine to første seriekamper 1-0 mot henholdsvis Tottenham og Aston Villa. De har scoret færre mål enn ventet, og flere har kritisert Rooney for å være lite bevegelig alene på topp.

Van Gaal har lagt opp til en 4-2-3-1-formasjon i starten av sesongen, og etter seieren mot Aston Villa var manageren fornøyd etter å ha vunnet sin andre kamp på rad. Han hadde likevel noe å utsette på ballbesittelsen til laget.

- Hele laget hadde for mange unødvendige balltap. Det er grunne til at vi ikke skapte så mye, og i en kamp som dette kunne vi ha klart så mye mer, sier van Gaal.

Motstanderen Tirsdag er første gang Manchester United og Club Brugge møtes. Brugge ble nummer to etter sluttspillet i den belgiske ligaen forrige sesong, og ligger på fjerdeplass etter fire runder så langt i år. Det bekymrer trener Michel Preud'homme før kvalifiseringskampen mot det engelske laget.

- Det er ikke nok tempo eller dybde. Fortsetter vi sånn som dette vil vi ikke være i stand til å utfordre Manchester United.

Brugge gikk inni tredje kvalifiseringsrunde i årets mesterliga, der de slo greske Panathinaikos 4-2 etter to kamper.

- Manchester United kommer til å prøve å få et forsprang i hjemmekampen, men jeg håper vi fortsatt kan være farlige, sier kaptein Timmy Simmons.

- Det å spille på Old Trafford er så klart en opplevelse for oss, men jeg tror vi må sette det i kontekst, og gjøre jobben vår, fortsatte 38-åringen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram