Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå skal vi drikke, spise og danse masse

Barcelona feiret med Pep Guardiola i natt. Se video.

(Dagbladet): Barcelona ble snudd på hodet i natt, etter at byens blårøde helter sikret seg seriemesterskapet etter 1-1 borte mot Levante i Valencia.

Fansen invaderte bysentrum og gågata Ramblas med svære flagg og fyrverkeri.

Campiones-buss Keitas nikk etter en Xavi-perle holdt til det ene poenget Barca trengte for å sikre forspranget til erkerival Real Madrid med to serierunder igjen i La Liga.

Etter kampslutt startet feiringen på banen for Barcelona-laget. Så satte spillerne kurs for flyplassen, laget landet i Barcelona kl. 00.30.

Selvsagt ble de kjørt inn til Camp Nou i en buss stemplet
«Campions».

Tid for fest Trener Pep Guardiola varslet tidlig at han ikke kom til å legge noen demper på jubelscenene, det er tross alt 16 dager igjen til Champions League-finalen mot Manchester United på Wembley.

- Nå skal vi bare nyte dette, spise, drikke og danse mye. Vi skal gjøre mye av alt. Nå er det tid for fest, så har vi tid nok til å gjøre oss klare for finalen i London, sier Guardiola til Barcelonas egen hjemmeside.

Seriemesterskapet er Barcelonas tredje på rappen, og det femte på sju år.

- Vi fortjener det, sier Guardiola som aller helst ville prate om hvor solid og overlegent mannskapet hans er.

Spill-belønning - Dette skal vi kose oss med, sammen med venner og familier. Slike ting glemmer du aldri, og jeg håper bare at folk har trivdes seg når de har sett oss spille. Det er egentlig den beste belønningen som finnes. Faktum er av vi er seriemestere fordi vi fortjener det. På nytt i år har vi gjort en utmerket jobb.

Han dedikerer trofeet til spillerne, og ingen har scoret flere Barcelona-mål enn Lionel Messi med sine 31 liganettkjenninger.

Slitt mot Real Madrid - Vi har slitt fælt mot et sterkt lag fra Madrid. Nå er det på tide å feire, sier Messi.

Også David Villa, Andres Iniesta og Xavi så fram til selve festen i natt.

- En tittel føles alltid bra, og denne har vært vanskelig å vinne. Dette laget fortjener enormt med anerkjennelse, og jeg vil gratulere alle Barca-supportere. De fortjener dette, sier Xavi.

NÅ BLIR DET LIV: Barcelona-spillerne og trener Pep Guardiola startet kalaset jute på banen i Valencia etter poenget mot Levante. Foto: AP/Fernando Bustamante
NÅ BLIR DET LIV: Barcelona-spillerne og trener Pep Guardiola startet kalaset jute på banen i Valencia etter poenget mot Levante. Foto: AP/Fernando Bustamante Vis mer

- Vi er så glade, vi må bare kjenne på dette. Det skjer så fort, vi får aldri noen anledning til å nyte, sier Iniesta.

- Nå er det tid for å feire, sier Villa.

Slapper av før Wembley Manchester United-fansen håper kanskje katalanerne overdriver feiringen, men slik er ikke kaptein Carlos Puyol det minste redd for.

- Dette var en veldig viktig tittel, men vi har nok tid til å slappe av og forberede oss til Wembley seinere.

FONTENE-FEST: Her har Barcelona-fansen klatret opp i Canaletas-fontenen i Barcelona sentrum. Foto:REUTERS/Gustau Nacarino
FONTENE-FEST: Her har Barcelona-fansen klatret opp i Canaletas-fontenen i Barcelona sentrum. Foto:REUTERS/Gustau Nacarino Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media