- Nå skal vi finne et lokale, klemme litt, kose oss og danse

Daniel Nannskog og resten av seriemesterne fester i Bergen i natt.

BERGEN (Dagbladet.no): Brann - Stabæk 1-2.

Daniel Nannskog var helt utladet etter triumfen mot Brann, som garantert sikret Stabæk seriegullet. For de mister ikke seks poeng og 20 målfsforspranget i de to siste kampene.

Da Dagbladet.no møtte ham i pressesonen på stadion, var han klar for fest. Gullet skal feires - selv om det ennå ikke er i teoretisk havn.

- Det er så skjønt at det er over, helt enormt. Det var en rekke slafsige avslutninger av meg, men det er typisk når det er så nervøst. Det er gigantisk godt, sier svensken.

Selv om det er en ørliten teoretisk sjanse for at Fredrikstad går forbi på tabellen, blir det fest i Bergen i natt.

- Nå skal vi finne et lokale, klemme litt, kose oss og danse. Det blir jævlig bra! skråler Nannskog.

- En liten klubb

Han har også denne sesongen bøttet inn mål, for klubben som neste år skal spille kvalifisering for Champions League. Det har gått fort på Nadderud.

- HELT ENORMT: Daniel Nannskog & Co. har spilt skjorta av motstanderne denne sesongen. Det skal de nå feire. Foto: ARNT E. FOLVIK
- HELT ENORMT: Daniel Nannskog & Co. har spilt skjorta av motstanderne denne sesongen. Det skal de nå feire. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

- Dette er en så liten klubb, som vi har bygd opp alt fra grunnen. Det er ikke lenge siden vi spilte mot klubber som Løv Ham og Follo. Man trenger ikke akkurat være Einstein for å skjønne at det er godt, sier Nannskog.

Det er lenge siden ekspertene utpekte Stabæk som seriemestere, for de blå er det eneste laget som hele sesongen har sett ut som et gullag.

- Vi har spilt positiv fotball i hele år, vi har vært det beste laget, sier Nannskog.

Bohinen tørket gledestårer

Sportsdirektør Lars Bohinen sleit søndag kveld med å kvele tårene.

- Jeg tror ikke jeg helt ser omfanget av hva det betyr enda, men det er ypperlig for å fylle opp det nye stadionet. Det kom noen tårer, for det er mye følelser involvert, fotball er jo følelser, både på godt og vondt. Nå blir det CL-kval neste år, det blir vanvittig moro, sier han til Dagbladet.no.

Daniel Nannskog forsøkte etter kampen febrilsk å overbevise trener Jan Jönsson om at gullet er i boks, men han klarte det ikke helt.

- Jeg tar ikke helt av enda, for jeg tør ikke siden det teoretisk sett ikke er avgjort. Det er litt rart kanskje, men jeg tar nok snart av, sier suksesstreneren.

- Nå skal vi finne et lokale, klemme litt, kose oss og danse
FLERE FESTER: Brann hadde flere gullfester forrige sesong. Slik blir det også for Stabæk. Først skal gullet feires i Bergen, og så skal det feires på hjemmebane neste helg.