- Nå skal vi finne oss en barstol

Gro og Katja lar ikke skadene ødelegge kveldens gullfest.

STOCKHOLM (Dagbladet.no): Norge - Russland 27-24. Da Gro Hammerseng hinket av banen seks minutter og 50 sekunder inn i EM-finalen, satt Katja Nyberg med frysninger på ryggen.

Hun forsvant ut av mesterskapet i den første kampen med en kneskade, og er først tilbake på håndballbanen om snaue to måneder.

- Jeg ble redd, og fryktet at det skulle være en alvorlig skade. Gro skal ha det ganske vondt før hun gir seg, sier Katja til Dagbladet.no.

Hun snakket med samboeren i pausen, og fikk da bekreftet at det trolig ikke er så alvorlig.

• Les også: Gulljentene!

- Stolt av jentene

Da Hammerseng gikk av banen i starten av kampen, på stillingen 4-4, sank Norges gullsjanser betraktelig. Hun ble før kampen kåret til mesterskapets beste spiller - og Norge har vært veldig avhengig av henne i EM.

Liggende på sidelinja så Gro at lagvenninnene kontret russerne i senk, og fikk en god ledelse.

SKAL FESTE: Katja Nyberg fryktet at samboer Gro Hammerseng hadde skadet seg alvorlig da hun hinket av banen etter sju minutter, men kunne puste lettet ut etter kampen. Nå lover jentene hæla i taket på seiersbanketten i kveld. Foto: SCANPIX
SKAL FESTE: Katja Nyberg fryktet at samboer Gro Hammerseng hadde skadet seg alvorlig da hun hinket av banen etter sju minutter, men kunne puste lettet ut etter kampen. Nå lover jentene hæla i taket på seiersbanketten i kveld. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg er så stolt av jentene, og nyter denne følelsen. Vi har vunnet EM-gull og er klare for OL, sier EM-dronningen, som ikke var preget av skaden etter kampen.

Hun haltet riktignok, men smilte så bredt som en europeisk mester skal gjøre.

- Ekstremt spesielt

I Hammersengs fravær tok de andre jentene skikkelig tak. De sloss i forsvar, og var iskalde når de kom til de største målsjansene framover.

- Du blir litt ekstra tenkt når en spiller blir skadet. Vi har jobbet så lenge for dette, og vi bestemte oss for at Gros skade ikke skulle ødelegge, sier Anette Hovind Johansen til Dagbladet.no.

Hun og Marianne Rokne fikk mer spilletid enn tidligere, og begge vokste på ansvaret. Else-Marthe Sørlie Lybekk var nok en gang viktig for Norge, og hun skaddet blant annet fire sjumeterkast.

- Hadde noen sagt til meg før mesterskapet at vi skulle spille EM-finale mot Russland uten Gro og Katja på banen, da hadde jeg sagt at vi ikke har noen sjanse, sier linjespilleren.

Russerne tok innpå ledelsen i 2. omgang, men i stedet for at de utliknet til 25-25 scoret Ragnhild Aamodt to kjappe mål.

- Nå skal vi finne oss en barstol

Gro Hammerseng forteller at denne dagen rett og slett har vært merkelig.

- Det er ekstremt spesielt å ligge på sidelinja når vi spiller om EM-gull, men det hadde vært verre om vi spilte dårlig.

Ingen dansing

Selv om uten de to stjernene Gro og Katja klarte Norge å banke den største EM-favoritten av dem alle.

Og i kveld blir det fest i Stockholm. De norske jentene har levd på sunn kost og lagt seg tidlig i flere uker nå, men i kveld skal de slå seg løs.

- Jeg kommer nok ikke til å holde igjen på banketten, sier Gro til Dagbladet.no.

- Men jeg må nok kanskje finne meg en barstol.

Katja har kastet krykkene, men har solid beskyttelse rundt kneet. Heller ikke hun lar det stoppe festen.

- Jeg skal slippe meg løs så godt jeg kan, men jeg må nok finne meg en stol i baren jeg også. Det hadde ikke blitt noe dansing på meg uansett, sier hun til Dagbladet.no.

<B>TAKKET HVERANDRE:</B> Gro Hammerseng og Marit Breivik omfavnet hverandre hjertelig da gullet var sikret.
<B>SEIERSRUNDEN</B> De norske jentene tok imot hyllesten fra supporterne etter 27-24 mot Russland.