- Nå skal vi prøve alle de brasilianske drinkene på en gang

Men Herrem gleder seg også til blomkålsuppe og saus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


SÃO PAULO (Dagbladet): Frankrike - Norge 24-32.

Hun var kanskje ikke banens beste, men i intervjusonen etter en VM-triumf er det ingen som matcher Camilla Herrem.

Slik snakker en verdensmester uten filter:

- I natt skal vi bare feste. Hvis vi har klagd på at vi ikke har fått sovet nok til nå, så skal vi i alle fall ikke sove i natt. Det blir så deilig å feire gull og feire at vi skal hjem. Det blir helt fantastisk!

Og etter uker med beinhard konsentrasjon og skjerping, gleder Herrem seg til å slå ut håret med lagvenninnene.

- Det blir en veldig sein kveld, det vet jeg at det blir for meg i alle fall. Og vi skal prøve de brasilianske drinkene. Så det kan bli veldig morsomt.

- Ja, det har dere vel ikke fått sjansen til før?

- Nei, men nå skal vi prøve alle på en gang. Det kan bli farlig, men veldig gøy mens vi drikker dem.

Ikke øl- men drinkbriller Og hun varsler også at hun vil gjøre en oppsiktsvekkende entre på banketten seinere i kveld brasiliansk tid - en eller annen gang over midnatt norsk tid.

- Du må bare vente og se de brillene jeg kommer med på banketten. Det er så "jækli" kule briller. De er gule foran øynene, og så er det drinker oppe her, sier Herrem og peker over øynene sine med iveren til en unge i en gigantisk lekebutikken.

<strong>JUBEL:</strong> Camilla Herrem gleder seg over norsk VM-gull - og ikke minst festen som venter. Foto: AFP PHOTO / Yasuyoshi Chiba
JUBEL: Camilla Herrem gleder seg over norsk VM-gull - og ikke minst festen som venter. Foto: AFP PHOTO / Yasuyoshi Chiba Vis mer

Så kommer da også brillene fra julekalenderen hennes.

- Jeg fikk dem av Sulland i adventskalenderen min i dag, så jeg lovet å ta dem på meg på banketten. Det er drinkbriller. Jeg liker drinker best, det må jeg si.

De norske jentene startet egentlig feiringen allerede før kampen var over. Med åtte måls ledelse ble det danset ute på banen da tiden ble stoppet for en skade.

- Det sterkeste øyeblikket er når dommeren blåser av. Og før det også. Vi visste vi kom til å vinne, og det var bare så utrolig deilig.

- Matorgie Men når kampen endelig er over, slippe alle slags følelser løs på en gang.

- Når dommeren blåser blir man så lettet, man blir så glad, det er så veldig mye på en gang. Så jeg merker at jeg har vondt i halsen nesten, tårene kommer med en gang, og jeg har bare lyst til å legge meg ned og grine. Men det er jo bare gledestårer, sier Sola-jenta.

- Hva blir det beste med å komme hjem til Norge?

- Jeg gleder meg til å se familien min og vennene mine og bare spise god mat. Jeg vil ha blomkålsuppe, jeg vil ha hjemmelaget blomkålssuppe og så vil jeg ha hjemmelaget pizza! Og saus! Saus! De har jo ikke saus her! Jeg vil ha skikkelig god hjemmelaget saus og bare spise så sinnssykt mye. Drikke så mye cola jeg orker. Det blir en matorgie. Det blir en magisk jul!

Håndball-VM kvinner, finale:

4000 tilskuere

Frankrike: Amandine Leynaud, Cléopatre Darleux — Amélie Goudjo, Blandine Dancette, Nina Kamto Njitam 3, Camille Ayglon 1, Angeliqué Spincer 4, Claudine Mendy 4, Paule Baudouin 2, Marie-Paule Gnabouyou, Audrey Bruneau 2, Siraba Dembele 3, Audrey Deroin 2, Raphaelle Tervel 1, Marion Limal, Alexandra Lacrabere.

Norge: Katrine Lunde Haraldsen, Kari Aalvik Grimsbø — Mari Molid, Stine Bredal Oftedal, Ida Alstad 1, Heidi Løke 4, Tonje Nøstvold 4, Karoline Dyhre Breivang 2, Kristine Lunde Borgersen 6, Kari Mette Johansen 2, Marit Malm Frafjord, Linn Jørum Sulland 5, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 2, Gøril Snorroeggen, Amanda Kurtovic 4, Camilla Herrem 2.

Utvisninger: Frankrike 4 x 2 min., Norge 2 x 2 min.

Dommere: Gubica/Milosevic, Kroatia.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer