Ny optimisme i Bergen

- Nå skal vi ta tredjeplassen

Branns servitør-konge, Fredrik Haugen mener at laget har fått en ny positiv dytt etter to seier på rad. Han tror at bronsen er innen rekkevidde.

SEIER: Brann jakter bronsemedaljen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SEIER: Brann jakter bronsemedaljen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Branns nummer 8 fikk god plass å boltre seg på mot Lillestrøm. Dermed fikk han anledning til å servere to målgivende pasninger da Brann vant 2-0 mot Lillestrøm.

Langt på vei hadde han den viktige høyrefoten som avgjorde at Brann tok tre viktige poeng i kampen om tredjeplassen på tabellen.

Norges beste servitør
Bergenseren topper nå målgivende-listen i Norge. Hadde det vært fagbrev i assist, eller målgivende pasninger som det heter på godt norsk, så hadde diplomet hengt på veggen til Haugen for lenge siden.

- Det er deilig at jeg er nest sist på ballen to ganger i dag. Jeg har blant annet spesialisert meg på å servere våre målscorere, i tillegg til å score noe mål selv. I dag var det spesielt deilig å se et innlegg og et frispark bli mål, sier Haugen.

Første gang han var på ferde var i det 8. minutt. Et vakkert innlegg landet hos Deyver Vega som scoret sikkert fra fem meter. I det 82 minutt dukket Haugen opp igjen. Han la et skrudd frispark inn i boksen til Lillestrøm, og på bakerste benk dukket Jonas Grønner opp.

Kanskje var ballen borti Sivert Heltne Nilsen, men det var Haugens høyrefot som igjen stod bak scoringen.

Nå tar vi bronse
Fredrik Haugen mener at nå er det "all in" for bronse. Neste kamp er borte mot Strømsgodset, før siste kamp er hjemme mot Tromsø.

- Jeg tvilte en liten stund i høst, men nå er vi tilbake for fullt etter to seire. Nå kan vi avgjøre det hele selv med to seire på de to siste kampene. Vi skal ta bronseplassen. Vi skal ha en europacup-kvalik neste år, sier Haugen.

Hovedpersonen selv har ikke forlenget kontrakten med Brann. Hans kontrakt går ut neste sommer.

Første tapet i Bergen
I andre enden av pressesonen etter kampen stod en mellomfornøyd Arne Erlandsen. Lillestrøm vant forrige seriekamp, så tapet mot Brann ble ikke dramatisk i kampen for å unngå kvalikplass.

- Jeg er fornøyd med at vi har løftet oss som lag i løpet av sesongen, men å tape i Bergen var ikke gøy. Det er faktisk første gang jeg har vært med å tape i Bergen. I natt får jeg ikke sove, spøker Erlandsen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer