- Nå skal vi ta vare på Jesper

Start-spillerne sørger over tapet av faren til en lagkamerat.

GODE VENNER: Svein Mathisen sammen med Ole Martin Årst etter å ha presentert spissen for Kristiansand-publikummet i 2007.

Foto: Jan L. Dahl/Dagbladet
GODE VENNER: Svein Mathisen sammen med Ole Martin Årst etter å ha presentert spissen for Kristiansand-publikummet i 2007. Foto: Jan L. Dahl/DagbladetVis mer

(Dagbladet): Da Ole Martin Årst hadde senket Strømsgodset med tre scoringer på Sør Arena i høst, sendte han følgende tekstmelding til Starts kreftsyke sportssjef Svein Mathisen:

«Disse tre målene var for deg, Svein».

I dag sørger Årst og resten av Start spillerne over at Mathisen ikke klarte å nedkjempe sykdommen.

- Det var en tung beskjed for spillergruppen å få den triste beskjeden om Sveins bortgang, sier Ole Martin Årst til Dagbladet.

- Svein var selve symbolet på ekte engasjement for Start og vil selvfølgelig bli sterkt savnet, sier Årst.

Støtter Jesper
Klubben har avlyst alle planlagte aktiviteter i dag, og passer i stedet på å støtte hverandre i en tung stund for IK Start.

Det går selvfølgelig også sterkt inn på spillerne at Mathisens sønn Jesper er en del av gruppa.

DEDIKERTE SCORING: Jesper Mathisen med faren Svein bak til høyre etter kampen mellom Start og Stabæk i oktober, som endte 3-2 til de gule etter scoring av nettopp unggutten.
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
DEDIKERTE SCORING: Jesper Mathisen med faren Svein bak til høyre etter kampen mellom Start og Stabæk i oktober, som endte 3-2 til de gule etter scoring av nettopp unggutten. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Vis mer

- Ekstra tungt er det at Jesper er en kollega av oss. Spillernes fokus nå er å bearbeide sorgen og ta vare på Jesper på best mulig måte. Tankene går til hele familien, sier Ole Martin Årst.

Tøff tid
Også Jesper dedikerte målet til sin kreftsyke far da han scoret mot Stabæk i høst.

- Det har vært en tøff tid for oss privat. Jeg scoret for pappa skyld og håper at det kan hjelpe ham i kampen videre, sa Mathisen etterpå.

Svein Mathisen etterlater seg kone og to døtre i tillegg til Starts 23-åring.