Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå skal VM-flausene revansjeres

Lenge siden sist, jenter.

• Håndball-VM direkte: Norges åpningskamp, mot Angola, kan du følge direkte her på Dagbladet.no klokka 16.30.

LYON (Dagbladet.no): Da de norske jentene tok flyet hjem fra St. Petersburg for to år siden var det med tidenes VM-nedtur i bagasjen.

Niendeplassen fra Russland-VM var tung å svelge. For selv om skadelista til Marit Breivik var fryktelig lang, hadde de håpet på mer. Mye mer.

Derfor har de regjerende europamesterne veldig lyst til å revansjere den siste VM-opplevelsen. Alle spillerne Dagbladet.no har snakket med forteller om et sterkt sug etter å rette opp VM-inntrykket.

Satser på ti kamper

- Det kan jo bare gå oppover. Vi har ikke noe å forsvare i VM, bare masse å bevise, sier Tonje Nøstvold.

- Men dere er jo regjerende europamestere?

- Jo da, men nå er det VM…

KLAR FOR REVANSJE: Kaptein Gro Hammerseng og de andre norske håndballjentene starter VM med møtet med Angola i ettermiddag. Foto: MORTEN HOLM/REUTERS/SCANPIX
KLAR FOR REVANSJE: Kaptein Gro Hammerseng og de andre norske håndballjentene starter VM med møtet med Angola i ettermiddag. Foto: MORTEN HOLM/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Spillerne har forsøkt å nullstille seg og ikke tenke for mye på at de vant EM i Sverige i fjor. Det er lenge siden. Hvis alt går bra i Frankrike venter ti kamper de neste 15 dagene.

Målet er medalje, noe som betyr nettopp ti kamper på håndballjentene. Else-Marthe Sørlie Lybekk mener det er et press de må leve med.

- Vi er europamestere og har potensial til å gjøre det bedre enn vi har levert i VM de siste gangene. Det ville vært veldig rart om vi ikke gikk inn i mesterskapet som et lag folk peker på som en av favorittene. Sånn har det alltid vært, og vi er vant til det, sier hun.

- VM-suksess vil være noe nytt
Det er nå åtte år siden Norge gikk til topps i VM på hjemmebane. Det ble sølv to år etterpå, men siden har de vært medaljeløse i verdensmesterskapene. En sjetteplass og en niendeplass er resultater som ikke havner i ramme hos Norges Håndballforbund.

Derfor ville det vært greit om disse plasseringene kunne blitt slettet fra minnet om to uker. For en stolt håndballnasjon er det ikke noe særlig å ha to slike VM-plasseringer som det siste du har prestert.

- Det var spesielt surt å komme på 6. plass i 2003, for da gikk vi glipp av OL i Aten. Hadde vi bare vunnet den siste kampen, hadde vi vært der, sier Linn-Kristin Riegelhuth.

- Det vil være deilig om vi får det til i VM, det har jeg ikke vært med på, så det vil være noe nytt, sier Katrine Lunde Haraldsen.

- Vi er ikke bare et EM-lag
VM i St. Petersburg var det første mesterskapet til Tonje Nøstvold. Hun vil alltid huske det, av flere grunner.

Nå skal VM-flausene revansjeres

- Det var en spesiell opplevelse på alle måter. Vi levde i ei boble, og brukte halvannen time til trening og halvannen time hjem igjen. Dette var selvfølgelig likt for alle lagene, men det var et litt annerledes mesterskap, med nesten tomme haller, sier Byåsen-jenta.

- Det var skikkelig tungt i Russland og et kjempekjipt mesterskap, sier Kari Mette Johansen.

I fjor ble alt snudd på hodet da det ble EM-gull. Nå skal også VM-statistikken forbedres kraftig.

- Vi er absolutt revansjelystnine, selv om vi vant i fjor. VM er noe helt annet, og det er ingen grunn til at vi bare skal være et EM-lag, sier Anette Hovind Johansen.

PS! Vigdis Hårsaker og Kari Aalvik Grimsbø står over dagens VM-åpning mot Angola.

Nå skal VM-flausene revansjeres
FORTVILELSE: Marit Breivik (t.v.) og Isabel Blanco under den første mellomspillkampen i håndball-VM mot Nederland i St. Petersburg i Russland i 2005. Kampen endte uavgjort 30-30, og Norge var dermed ute av medaljekampen og en god plassering i mesterskapet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling