«Nå skal Voskoboinikov berge Glimt»

Lokalavisene forklarer Tippeligarunden.

(Dagbladet.no): Romerikes Blad er langt fra imponert over hjemmelaget Lillestrøms første 30 minutter mot Fredrikstad. Det er ikke spillerne heller.

Ord som katastrofe og uante problemer går igjen blant spillerne lokalavisa har snakket med, men seier ble det like fullt. Uten at LSKerne tar av av den grunn.

- Får dere ikke lov til å snakke om annet enn 4. plass?, spør en litt oppgitt journalist den slovenske midtbanespilleren Robert Koren, etter å ha fått servert mantraet «blant de fire beste» av flere andre også.

- For egen del kan jeg godt snakke om gullet også. Lykkes vi kan vi være gode nok til det, og det er jo også en plass blant de fire, smiler Koren.

I Fredrikstad er de også skuffet. Med god grunn etter det stygge 3-0-tapet mot Lillestrøm.

- Vi kan ikke gå og grue oss til neste kamp, sier keeper Steinar Sørlie til Fredriksstad Blad.Hamar Arbeiderblad ser ut til å innfinne seg med at Ståle Solbakken forsvinner fra Briskeby om ikke så lenge. I dagens avis melder de at danske Jan Michaelsen, som forøvrig fortalte de fleste andre medier i går at han vil hjem til familien i Danmark, står klar for å overta etter Ståle.

Og med den gode starten på kampen, som endte med tap, blir selvfølgelig F-Bs tittel «Hummer og kanari på Åråsen».

Farvel Ståle?

- Kan tenke meg å trene Ham-Kam, sier han til lokalavisa. Og da bør vel de nye kontraktsforhandlingene bare være en formalitet?

Men 4-1-tapet på Hamar er ikke like lystbetont i Rosenes by.

- Uff, uff, uff, sier Moldes Magnus Kihlberg.

Og Romsdals Budstikke konstaterer det alle andre i Molde ser: De slipper inn for mange «skitmål».

På jakt i Kristiansand

Fædrelandsvennen i Kristiansand er åpenbart blitt vant til Starts serieledelse. I dag vinkler de seg inn mot superbacken Marius Johnsens målteft.

«Jakter superspissene», skriver avisa om Johnsens posisjon på scoringstoppen. Og nevner målmaskinene (!) Morten Berre, Arlid Sundgot, og Egil Østenstad som erklærte bytter i jakten.

I Bodø ser man allerede framover etter tapet for serielederen. Runar Berg er optimist, og mannen bak ukas mest kryptiske tittel:

«Nå skal Voskoboinikov berge Glimt», skriver Avisa Nordland.

Voskoboinikov? En ester på vei til Bodø fra Levadia Tallinn.

Begredelig på Ullevaal

Det var ikke sykehuset det var snakk om i går, men spillet som ble servert på landslagsarenaen kunne nok fått skrevet ut en kvikk sykemelding.

- Begredelig, sier straffebommer Jo Tessem til Aftenposten, og følger opp med:

- Vi klarer jo ikke komme til store sjanser.

Sunnmørsposten er sannsynligvis såpass enig med Tessem at de velger å forbigå kampen med en NTB-melding med følgende tittel:

- Brown berget poenget.

Lys i tunnellen?

I Skien er man lettet i dag. Ikke først og fremst over det ene poenget mot Brann, men over oppløftende spill fra hjemmelaget. Årsbeste, selvfølgelig, og da heter det følgende i lokalavisa Varden:

«Konturene av en god utvei?»

I Bergen sitter sinnet løsere. Brann-leiren raser mot dommeren, og mener de ble snytt for straffe.

- Robbie blir tatt, og vi blir snytt for straffe. Det har tilogmed dommeren sagt han er litt enig i, sier Mons Ivar Mjelde til Bergensavisen.

I resten av landet er alle andre litt enig i at det er Tippeligaferie etter neste runde.

TRENGER IKKE HJELP: Her jubler Start-spillerne etter at de har banket Bodø/Glimt. Men nå kommer Voskoboinikov til Glimt, og da er det håp.