TIL GLEDE OG FORARGELSE: Vuvuzelaene, her til bruk for brasiliansk støtte, både irriterer og gleder tilskuere og TV-tittere i Sør-Afrika. Nå skal lyden fra instrumentet dempes. Foto: Piyal Adhikary / EPA.
TIL GLEDE OG FORARGELSE: Vuvuzelaene, her til bruk for brasiliansk støtte, både irriterer og gleder tilskuere og TV-tittere i Sør-Afrika. Nå skal lyden fra instrumentet dempes. Foto: Piyal Adhikary / EPA.Vis mer

Nå skal vuvuzelaene dempes

Produksjonsselskapet fra VM har bestemt seg.

|||Etter utallige klager har selskapet som produserer TV-overføringene fra fotball-VM bestemt seg å dempe vuvuzelalyden fra tribunene.

Produksjonsselskapet har doblet styrken på lydfilteret slik at den intense summingen fra tusenvis av plasttrompeter skal bli mindre påfallende.

Samtidig reduseres imidlertid også lyden av sang og rop fra publikum.

En rekke TV-kanaler har allerede truffet tiltak mot vuvuzelalyden.

Britiske BBC har fått over et halvt tusen klager på tribunelyden og vurderer å gi seerne muligheten til helt å fjerne tribunelyden når de ser TV-kamper.

- Vi vurderer det og vil treffe en avgjørelse i løpet av de nærmeste dagene, sa en BBC-talskvinne tirsdag.

Finske YLE har allerede besluttet å skru tribunelyden helt ned under sine overføringer, og har erfart at det er vanskelig å gjøre alle til lags.

- Vi fikk klager på vuvuzelalyden hver dag, men nå får vi klager fra seere som ønsker at vi skal skru opp tribunelyden igjen. De mener at det hører til opplevelsen, sier en YLE-produsent.

(NTB)