TILBAKE: Manchester-folket møtte opp mannsterke da David Beckham landet sammen med de andre Milan-stjernene i ettermiddag.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales
TILBAKE: Manchester-folket møtte opp mannsterke da David Beckham landet sammen med de andre Milan-stjernene i ettermiddag.Foto: SCANPIX/AP/Tim HalesVis mer

Nå skryter Sir Alex av Beckham

Blidere på grunn av Rooneys retur?

||| • Følg to Champions League-åttendedelsfinaler i fotballstudio fra kl. 20.30 i kveld!

MANCHESTER (Dagbladet): Før den første åttendedelsfinalen mellom AC Milan og Manchester United, var Alex Ferguson en sur Sir.

- Hvor lang tid tok det? 30 sekunder? sa United-manageren furtent da han på pressekonferansen ble spurt om hvordan det var å møte David Beckham igjen, sju år etter at han solgte klubbens store stjerne.

United vant 3-2 på San Siro. Beckham spilte drøyt halvannen omgang, og slo frisparket som endte i tidlig italiensk ledelse.

Da Ferguson etter oppgjøret ble spurt om Beckhams målgivende innlegg, svarte han tørt:

- Det skiftet retning.

Rooney tilbake
I morgen kommer Beckham «hjem» til Old Trafford. Dagbladet var tilstede på pressekonferansen med Alex Ferguson og Darren Fletcher i dag, og det var to blidspente skotter som tok podiet foran Champions League-sponsorenes blå vegg.

Denne gangen tok det seks minutter før Ferguson måtte svare på spørsmål om Beckham. Da hadde han allerede bekreftet at lagets store stjerne anno 2010 - Wayne Rooney — er spilleklar etter kneskaden som holdt ham ute fra ligarunden i helga.

I BEDRE HUMØR: Sir Alex Ferguson på dagens pressekonferanse.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES
I BEDRE HUMØR: Sir Alex Ferguson på dagens pressekonferanse.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES Vis mer

Mulig det var det som økte medgjørligheten.
 
- Davids styrke har alltid vært innleggene, og hvis han spiller i morgen, vil det være en trussel mot oss. Og dødballene, selvsagt. Det endrer seg ikke — det har vært hans styrke hele karrieren, sier Ferguson.

- Han har ikke startet én kamp siden sist vi møttes, så det er vanskelig å si hvordan det blir i morgen. Men han er med (i troppen). Og det viktigste å være klar over med Beckham, er hans avleveringer av ballen. De er fantastiske. Dette er en trussel.

- Men AC Milan byr selvsagt på mange trusler, og vi er godt kjente med den David representerer.

- En toppklassespiller
Darren Fletcher er en (av mange) som tidlig i karrieren bar merkelappen «den nye Beckham». Han var lovende tenåring i United-systemet da Beckham regjerte på høyrekanten.

I morgen står de på hver sin halvdel, og Fletcher er full av skryt.

- Først og fremst er David en toppklassespiller. Som ungdom i Manchester United var han en av de du så opp til, sammen med Paul Scholes, Ryan Giggs og Roy Keane. Han har hatt en suksessrik karriere også etter at han forlot denne klubben, og kjemper nå for en plass i Englands VM-tropp. Han har sikkert et ønske om å imponere alle i morgen, sier Fletcher.

Han tror Beckham vil bli dyrket som en helt når han, for første gang siden salget i 2003, kommer tilbake som spiller på Old Trafford i obligatorisk kamp.

- Jeg er sikker på at han blir ønsket velkommen tilbake av fansen, slik han ble da vi møttes i Milano. Han fikk en meget bra mottakelse der, og jeg tror supporterne våre vil gi ham det samme nå.

SPILLEKLAR: Wayne Rooney har ristet av seg skaden.Foto: SCANPIX/REUTERS/Giampiero Sposito
SPILLEKLAR: Wayne Rooney har ristet av seg skaden.Foto: SCANPIX/REUTERS/Giampiero Sposito Vis mer