- Nå slår jeg Ådne i VM

- Målet har hele tida vært OL-gull på 1500-meter i 2002. Framgangen i år og gårsdagens verdenscupseier gjør at ambisjonene må justeres. Jeg vet jeg kan vinne VM i Nagano om to uker - sjøl om Ådne Søndrål får skikkelige skøyter, sier Petter Andersen til Dagbladet.

I sesongens første verdenscupløp startet Kolbotn-gutten i andre pulje. Men for hvert løp har Petter knepet sekunder og tideler i forhold til verdens beste 1500-meterløpere. I går vant han sin første internasjonale seier på 1.49,02 - foran Rintje Ritsma, Ids Postma og Ådne Søndrål. # - Riktignok har jeg et potensial på distansen, men det var om to år jeg skulle slå til. Jeg hadde ikke regnet med å vinne allerede i år, sier Petter.

Fjorårssesongen ble ødelagt av beinbrudd. I år har han gjort alt riktig - sammen med trener Ingrid Paul.

- Ingrid lærte meg at de harde øktene er beintøffe - mengdetreninga er ekstremt rolig. Det har gitt meg overskudd til å være i form hele vinteren.

- Og jeg har hele tida sagt at jeg skal være på mitt aller beste i VM om to uker.

Frykter Petter

- Petter vil prege 1500-meter i mange år. Han blir farlig i VM og er en løper som kan vinne. Det er fint at han er med og tar noe av presset bort fra meg, sier Ådne Søndrål til Dagbladet.

Gårsdagens fjerdeplass betyr at hallingdølen vant verdenscupen for andre år på rad. Sammenlagtseieren innbrakte 100000 kroner i bonus.

Redd for fall

- Pengene kommer godt med, for jeg har lovet kona mi å pusse opp badet. Men seieren er likevel viktigst. Sammenlagtvinneren er sesongens beste løper, sier Ådne, som sleit med dårlige skøyter.

- På langsidene måtte jeg konsentrere meg om å stå på beina. Skøytene gikk i alle retninger, og jeg var livredd for å skli opp på tribunen. På disse skøytene vinner jeg ikke løp, men heldigvis ligger et nytt par og venter på meg når jeg kommer til Japan, sier Ådne Søndrål.

arvid.holmlund@dagbladet.no

#

VM-FAVORITT: Etter seieren i Heerenveen i går seiler

Petter Andersen opp som VM-favoritt på 1500-meter. # Foto: SCANPIX

#

VANT CUPEN: Ådne Søndrål klarte målet sitt, han vant v-cupen på 1500- meter sammenlagt, men ble ikke bedre enn nummer fire i går. # Foto: SCANPIX