Nå slåss de bare om ære

(Roma-Lecce 3-1, Liverpool-Birmingham 3-1) John Carew scoret for Roma. John Arne Riise snudde kampen for Liverpool. Nå er de så gode og tilfredse at de ikke trenger å slåss om annet enn heder og ære.

I Portugal trakk fotballpresident Gilberto Madaml den ene storkampen etter den andre ut av bøtta med EM-klare nasjoner - selvfølgelig uten å nevne Norge. Etter en tung høst, er flere av de norske fotballstjernene i ferd med å finne storformen.

John Carew var stor da Roma møtte Lecce i går, Tore André Flo og Siena fortsetter å overraske i serie A, mens Thorstein Helstad og Sigurd Rushfeldt sto for tre scoringer og seier til Austria Wien i østerrissk Bundesliga på lørdag.

Legger du til en bunnsolid Henning Berg i Glasgow Rangers og en John Arne Riise som nyter fornyet tillit og begynner å ligne seg selv i Liverpool, så har du mye norsk fotballhygge - litt i seineste laget.

Rørt Carew

Aller hyggeligst var det i Roma i går:

- Et par ganger i andre omgang da 50000 sang navnet mitt, ble det nesten for mye for meg. Jeg har aldri opplevd noe sånt, forteller en lykkelig John Carew til Dagbladet.

Roma-trener Fabio Capello hadde etterlyst muskler før kampen og satte John Carew på topp for å rydde plass til Francesco Totti.

- Vi spiller bra sammen og dette er lovende. Totti er akkurat like stor utafor banen som han er på, og vi går godt sammen, sier Carew som i går bare var lykkelig - og litt stolt.

Det skulle bare mangle, for mot Lecce var 24- åringen akkurat så god han kan være når han kommer rettvendt og får bruke fart og styrke for alt det er verdt.

- Opp til meg nå

Fabio Capello har brukt nordmannen fra start i de to siste kampene.

- Jeg har trent godt og merker at kampformen begynner å komme igjen. Nå er det bare opp til meg om jeg fortsetter å starte, mener Carew som leverte en god søknad om mer spilletid i går:

- Dette var en stor dag på jobben.

Og den ble kronet med en scoring av italiensk kvalitet etter 45 minutter:

- Jeg fikk ballen innafor sekstenmeteren, dempet den på kassa og skjøt på halvvolley. Et vakkert mål, sier Carew som kjenner lukten av edle metaller.

- Spiller vi sånn som nå, er det utrolig store sjanser for at vi tar seriegullet, sier han vel vitende om at fansen liker det de ser.

Da John Carew fra Lørenskog jogget av banen etter 84 minutter, reiste publikum på Stadio Olympico seg og applauderte.

Riise-skryt

På balløya litt lenger nord trengte en spillesugen John Arne Riise bare ett minutt på banen før han sendte ei kanonkule av et overlegg som Harry Kewell stupte inn bak en sjanseløs Bennett i Birmingham-buret. Liverpool ble som et nytt lag da sunnmøringen entret gresset etter 67. minutter. Riise lyste av innsats, og derfra og inn leverte Liverpool årsbeste, mot et lag som bare hadde sluppet inn 11 mål før de kom til Anfield.

En tydelig lettet Houllier skrøt uhemmet av nordmannen etter kampen.

- John Arne har hatt godt av noen kamper på benken, men viste i dag hvilken kvalitetsspiller han er. Hans innhopp snudde kampen i vår favør, sa franskmannen til Dagbladet.

Forvandlingen

- Første omgang var ikke Liverpool verdig, konkluderte Houllier etter kampen som stod 1- 1 ved pause. Heller ikke i 2. omgang skjedde det noe som helst før Riise kom inn for Traore; derfra og inn var det enveiskjøring. Emile Heskey avgjorde kampen med et kunstverk da han tok ned Diaos krossball på brystet før han brassesparket læret i krysset.

På tribunen satt en skadet Michael Owen og tenkte mest på formiddagens EM-trekning:

Gruer seg

- Frankrike i åpningskampen var det vanskeligste vi kunne få, men jeg tror at Frankrike gruer seg like mye som oss til det oppgjøret. I et EM er det bare gode lag, og hverken Sveits eller Kroatia blir enkle oppgaver, men vi er kapable til å nå langt, sa Englands eneste spiss av internasjonalt kaliber. Ute på banen fikk Liverpool tro på at det finnes en framtid også under Houllier. Mye takket være en nordmann.

<B>ITALIENSK LYKKE: </B> Romas John Carew flørter med fotografen etter det flotte 2- 0-målet. Norsk jubel på italiensk vis.