Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå slipper hun å sitte i kassa på Ica

Stav-Cathrine får 100 000 i bikini-trøst.

FÅR FORTSETTE Å BRUKE LETTKLEDDE REKLAMEBILDER: Brun og Blid inngikk forlik med Cathrine Larsåsen som gir dem retten til å bruke disse bildene videre. Forliket innebærer at solkjeden betaler stavhopperen 100 000 kroner i året. - Vi har det juridiske på vår side, men imøtekommer henne for å være hyggelig, sier daglig leder Thorstein Frantzen til BA. Foto: Arnt E. Folvik
FÅR FORTSETTE Å BRUKE LETTKLEDDE REKLAMEBILDER: Brun og Blid inngikk forlik med Cathrine Larsåsen som gir dem retten til å bruke disse bildene videre. Forliket innebærer at solkjeden betaler stavhopperen 100 000 kroner i året. - Vi har det juridiske på vår side, men imøtekommer henne for å være hyggelig, sier daglig leder Thorstein Frantzen til BA. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

||| (Dagbladet.no): I forrige uke meldte Dagbladet at stavhopper Cathrine Larsåsen gikk rettens vei for å hindre solsenterkjeden Brun og Blid i å bruke lettkledde reklamebilder av henne.

Nå har partene inngått forlik, melder Bergensavisen. Det innebærer at Brun og Blid fortsetter å bruke bildene av Larsåsen mot en årlig kompensasjon på 100 000 kroner.

Solkjedens daglige leder Thorstein Frantzen hevder likevel at forliket i hovedsak er en vennlig gest fra deres side.

- Vi har det juridiske på vår side, men imøtekommer henne for å være hyggelig, sier han til BA.

Det bestrides av Larsåsens advokat, Espen Johansen:

- Vi er sterkt uenig i at de har den juridiske retten på sin side, om vi hadde kjørt saken er jeg sikker på at vi hadde nådd fram. Men i hennes posisjon, der hun må konsentrere seg om idretten, må man spise noen kameler iblant, sier han til Dagbladet.

Avtalen som ble inngått i 2008 beskriver han slik:

- Hun ble smigret av et tilbud hun fikk i en alder av 21 år, hun var uerfaren, og ble fortalt at dette skulle gjelde ett år. Så skriver hun under på en avtale som gir Brun og Blid rett til å bruke bildene herfra til evigheten.

Skal finne ny hovedmodell

Brun og Blid-leder Frantzen varsler at Brun og Blid vil finne en ny modell til å pryde reklamebildene i løpet av neste år, og at det ikke er i deres interesse å bruke bilder av Larsåsen når hun ikke ønsker det selv.

Da er det kanskje større fare for at Frantzen tråkker dagligvareansatte på tærne:

- Med disse pengene slipper hun i hvert fall å sitte i kassa på Ica, fastslår han.

Larsåsen-advokat Johansen sier det viktigste for hans klient var å få fastsatt et sluttidspunkt for bruken av bildene.

- Det var det viktigste for henne. Bruken av bildene skal tones ned neste år, og de skal få på plass en ny hovedmodell. Derfor har hun kunnet akseptere dette, det var hele poenget med forliket. Hvis det henger igjen noen bilder utover det 2010 må de betale for det.

Ga tilbud via Facebook

Larsåsen selv oppfattet kontraktens lengde til å være ett år, men ifølge BA ga avtalen hun signerte på i 2008 solsenterkjeden rett til å bruke bildene så lenge de ville.

I god tid før rettssaken ble Larsåsen like fullt tilbudt økonomisk kompensasjon av daglig leder Thorstein Frantzen, om de fikk grønt lys til å fortsette å bruke bildene.

I tilbudet, som Dagbladet fikk tilgang til, skrev Frantzen blant annet:

«Jeg har tydeligvis rotet noe til. Kan jeg betale deg, så er vi venner igjen? Syntes ikke dette er noe kjekt at du skal føle det slik du gjør. 50 000 kr. nå + 50 000 kr om vi bruker bildene dine om tre år.»

- Jeg var naiv

Nå innrømmer Frantzen at Larsåsens godtgjørelse i 2008 var av det gjerrige slaget.

- Vi innrømmer at det var litt åndssvakt å bare betale henne 20 000 for jobben den gangen, sier han til BA.

Larsåsen selv sier hun føler seg «veldig overeksponert», men tar samtidig en viss selvkritikk.

- Jeg var kanskje litt naiv, sier hun til avisa.

TAR SELVKRITIKK: - Jeg var kanskje litt naiv, sier Larsåsen. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
TAR SELVKRITIKK: - Jeg var kanskje litt naiv, sier Larsåsen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling