Nå slipper sprinterne de urettferdige finalene

FIS bøyer av for protestene.

BLE PARKERT: Ola Vigen Hattestad og Petter Northug greide ikke å svare på russernes voldsomme åpningstempo i sprintfinalen under OL, etter en svært kort pause fra semifinalen. Foto:   AFP PHOTO / FRANCK FIFE
BLE PARKERT: Ola Vigen Hattestad og Petter Northug greide ikke å svare på russernes voldsomme åpningstempo i sprintfinalen under OL, etter en svært kort pause fra semifinalen. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Norges sprintlag i langrenn har etterlyst mer rettferdige sprintkonkurranser. Nå utvider FIS pausen mellom siste semifinale og finalen.

Sprinttrener Ulf Morten Aune reagerer på at de som gikk i siste semifinaleheat flere ganger sist vinter i realiteten var sjanseløse i finalen, skriver Adresseavisen. Poenget til Aune er at alle løpere må ha minst 15 minutters pause før finalen.

- Ja, det er alt det er snakk om. 3-4 minutters ekstra tid vil være nok. Det høres merkelig ut, men det handler om å bli kvitt melkesyra. De som har gått i heatet foran har fem minutters pause ekstra uansett, sier Aune til avisa.

I fjor tok det internasjonale skiforbundet (FIS) bort B-finalen for at løperne skulle komme mer på TV i forkant av finalen. Her ligger kjernen i problemet mener Aune.

Han er kritisk til den korte tiden fra målgang i den siste semifinalen til starten på finalen under OL i Vancouver sist vinter. Da skal hviletiden ha vært ned mot ti minutter. Petter Northug ble beste norske løper med bronse.

Leder av FIS'' langrennskomité, Vegard Ulvang mener på sin side at 15 minutters hvile ble overholdt i de aller fleste renn sist sesong, og at kritikken er overdimensjonert. Ulvang lover nå at det skal bli lagt til enda noen minutter ekstra, slik at hvilen mellom siste semifinale og finale kommende sesong blir 17 minutter. Grensen ryker likevel hvis man må strekke seg over TV-tidene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer