<strong>TOK MYE PLASS:</strong> Eldar Rønning (t.v.) ser frem til å slippe alt maset rundt Petter Northug. Han innrømmer at skikongen tok mye plass.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
TOK MYE PLASS: Eldar Rønning (t.v.) ser frem til å slippe alt maset rundt Petter Northug. Han innrømmer at skikongen tok mye plass. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

- Nå slipper vi å forholde oss til Petter hele tiden

Landslagsgutta innrømmer at Petter Northug tok mye plass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Petter Northug er ferdig på landslaget. Igjen står syv gutter ribbet for sin største stjerne.

Eldar Rønning er en av dem som har blitt satt i skyggen.  Trønderen kommer til å savne Northug, men gleder seg til en oppkjøring med mindre støy. Han tror også laget nå får god tid til det som er det viktigste: Å trene knallhardt.

- Det blir mindre styr og mindre media nå. Vi slipper å forholde oss til Petter hele tiden, forklarer Rønning. Northug tok mye plass, og var en belastning.

Rønning tror det nå blir mindre press på gutta uten media hengende over dem hele tiden.

Mindre mas Northug har gjennom hele karrieren hatt en egen evne av å være i medias søkelys. Enten det er for gode skiprestasjoner, poker, damer eller syrlige kommentarer til svenske skiløpere. Det ser Rønning fram til å slippe.

- Nå får vi mindre spørsmål om Petter på samlinger. Det har alltid vært mye mas på oss andre gutta om Petter og hvordan han har det, sier Rønning til Dagbladet.

Det utenomsportslige gjorde også at landslaget måtte bruke ressurser på ham uten om løpene.

- Vi blir en mindre nå. Det gjør at trenerne får mer tid til oss. Det var alltid noe utenomsportslig med Petter, sier Rønning. Han ser fram til at både teknikktrenere og fysioene får bedre tid til resten av laget

Blir bedre Martin Johnsrud Sundby er ikke enig i at Northug har "stjålet" ressurser fra resten av landslaget.

- Jeg har brukt minimal med krefter på hele Petter-situasjonen. Men, jeg har aldri hatt noen følelse av at Petter har tatt mer ressurser enn det andre har fått. Kall meg gjerne naiv, men slik føler jeg det, sier Johnsrud Sundby.

Landslagsløperen fra Oslo er supermotivert før årets sesong. 28-åring ser fram til å trene med et samlet lag.

<strong>IKKE TATT MER RESSURSER:</strong> Martin Johnsrud Sundby hevder han har brukt minimalt på krefter på hele Petter-situasjonen. Han føler at Petter Northug ikke har tatt mer ressurser enn det andre utøvere har fått.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
IKKE TATT MER RESSURSER: Martin Johnsrud Sundby hevder han har brukt minimalt på krefter på hele Petter-situasjonen. Han føler at Petter Northug ikke har tatt mer ressurser enn det andre utøvere har fått. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg er sterk i troa på at at vi blir enda bedre.  Nå må alle vise hvem vi er og hva vi står for. Vi har et utrolig spennende lag på gang, men det er synd at vi ikke får trene med Petter, sier Johnsrud Sundby.

Ingen egoist Han tror gjengen som er igjen blir enda mer sammensveiset nå.

- Mottoet mitt er at laget må må være sammen. Jeg hadde aldri vært der jeg er uten de andre, og kanskje er det sånn med dem også, sier Oslo-gutten.

Han har klokkertro på opplegget på landslaget, og hadde aldri valgt noe annet.

- Landslaget er det  beste alternativet. Det er jeg innstilt på å vise, sier Johnsrud Sundby.

- Det er ingen hevnaksjon fra meg. Jeg bærer ikke nag til Petter. Hvem hadde ikke sagt ja til en sånn sum. Det er meningsløst mye penger som har blitt lagt på bordet, sier Johnsrud Sundby.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer