TROR DE ANDRE SNUBLER: Rafael Benitez virker trygg på at hans lag slår Chelsea neste helg, og at andre resultatet går Liverpools vei. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY
TROR DE ANDRE SNUBLER: Rafael Benitez virker trygg på at hans lag slår Chelsea neste helg, og at andre resultatet går Liverpools vei. Foto: EPA/LINDSEY PARNABYVis mer

Nå snakker Benitez om 4. plassen igjen

Den han lovte fansen.

||| (Dagbladet): Rafa Benitez garanterte en 4. plass til Liverpool-fansen i desember.

Etter storseieren borte mot Burnley i går begynner Liverpool-manageren å tro på at han kan innfri sitt løfte.

For som Dagbladet skrev i går, helt umulig er det ikke.

- Jeg tror vi har en sjanse, så vi skal prøve, sier Benitez ifølge nyhetsbyrået PA.

Må vinne mot Chelsea
Det Liverpool kan gjøre selv er å vinne sine to gjenstående kamper, mot Chelsea hjemme og Hull borte. Da ender rødtrøyene opp med 68 poeng.

Tottenham og Manchester City har én kamp til gode, mot hverandre. Hvis Spurs samler fem poeng er Liverpool ferdige.  Tallet er seks for City.

Samtidig har Aston Villa to poeng på Benitez' mannskap, med like mange kamper spilt.

Håper på uavgjort
- Vi vet at har kamper til gode, men vi er nære og skal gjøre vårt beste. Kanskje det aller beste resultatet for oss er hvis de spiller uavgjort, og vi får seks poeng. Da får vi se. Slutter vi på 68 poeng har vi sjansen, fordi vi vil ha bedre målforskjell, sier Benitez.

FIRE MÅL I GÅR: Steven Gerrards scorer igjen, og Benitez tror målforskjellen kan avgjøre serieavslutningen. Her feirer kapteinens sitt andre mot Burnley. Foto: AFP/ANDREW YATES
FIRE MÅL I GÅR: Steven Gerrards scorer igjen, og Benitez tror målforskjellen kan avgjøre serieavslutningen. Her feirer kapteinens sitt andre mot Burnley. Foto: AFP/ANDREW YATES Vis mer

En Champions League-plass vil være et stort plaster på årets ligasår for Liverpool. Og laget har i tillegg sjansen til å nå Europa League-finalen, dersom Atletico Madrid slås hjemme torsdag.

Det som gledet den spanske treneren mest i går var de fire målene, nå som toppscorer Fernando Torres er kneoperert og ferdig for sesongen.

- Det er viktig når du ikke har spillere som Torres, som vanligvis scorer, at du har spillere som Gerrard. Han scoret mye mål før, sier Benitez.

Han mener Burnley-knusingen gjør underverker for lagets psyke, borteseieren var den første på åtte kamper.

- Jeg tror vi kan slå Atletico og komme til finalen, og jeg tror vi får tre poeng i hver kamp framover sånn at sjansen for å ende i topp 4 er der, sier Benitez.

Chelsea neste
Før avspark mot Burnley hadde ikke fansen gitt opp.

- Liverpool har en god mulighet til å vinne alle tre. Så skal de andre spille mot hverandre. Det blir en av de mest spennende avslutningene på lenge, sa supporterleder Pål Christian Møller til Dagbladet.

Neste helg venter Chelsea på Anfield - ligalederne som scoret sju mål mot Stoke i går. Liverpool sender kanskje ligagullet til Manchester United med seier i den kampen.

- Liverpool er et fantastisk lag, som fortsatt kjemper for fjerdeplassen. Tittelen er i våre hender, det er vi som må miste den. Det er en god situasjon, sier Chelsea-manager Carlo Ancelotti.

MAKS POTT: Liverpool-gjengen kjemper torsdag for en finaleplass i Hamburg. Foto: AP/Jon Super
MAKS POTT: Liverpool-gjengen kjemper torsdag for en finaleplass i Hamburg. Foto: AP/Jon Super Vis mer