- Nå snakker hele verden om Hellas

De tapte for Russland, men EM er en triumf for grekerne så langt.

 • Spania ute av EM

  (Dagbladet.no): Russland-Hellas 2-1:

  Grekerne sto noen sekunder på banen etter kampen før de fikk bekreftet at Portugal hadde slått Spania 1-0. Dermed gikk Hellas videre med flere scorede mål en Spania. Hellas har 4-4 i målforskjell, Spania 2-2. Så kunne Hellas nølende slippe jubelen løs.

  - Det tok oss noen sekunder å forstå hva som hadde skjedd i natt. Vi holdt alle løftene våre. Nå snakker alle om Hellas, ikke bare i Europa men i hele verden, sier kaptein Theodoros Zagorakis ifølge Reuters.

  Historisk raskt mål


  Det holdt bare såvidt. Russland sjokkerte grekerne da Dmitrij Kiritsjenko scoret det raskeste målet i EM-historien. Etter ett minutt og seks sekunder utnyttet han Konstantinos Katsouranis' bom på ballen på det groveste, og banket inn 1-0 for de allerede utslåtte russerne.

  Hellas så forfjamset ut lenge etter den utrivelige åpningen, og lot Dmitri Bulykin uforstyrret heade inn en corner etter 17 spilte minutter.

  - Vi fikk selvsagt den verst tenkelige starten. Jeg forstår ikke hva som skjedde med oss i starten av kampen, men det er resultatet som teller, sier Zagorakis.

  Hellas reddet avansementet da de reduserte rett før pause. Dimitros Papadoppoulos vant en luftduell etter et innlegg inn i feltet, og headet inn vil Zisis Vryzas, som vippet ballen kaldt over den russiske keeperen Viatcheslav Malafeev.

  Kunne gått galt


  Grekerne tok mer over i andre omgang, blant annet takket være en god Vassilis Tsartas som kom inn på sentral midtbane i stedet for mer defensive Angelos Basinas tre minutter før pause. Tsartas fikk blant annet et fantastisk frispark reddet av en god Malafeev etter 78 minutter.

  Men det kunne endt i gresk tragedie tre minutter før full tid. Dmitry Alenichev kastet seg inn i mølja foran mål etter innlegg fra høyre. Han fikk såvidt foten på ballen, men ikke nok til å styre den i mål.

 • Hellas møter nå vinneren av gruppe B i kvartfinalen. Det betyr Frankrike, England eller Kroatia.
JUBEL: Grekerne tapte for Russland, men vant avansement til kvartfinalen i EM.
1-0: Dmitrij Kiritsjenko scorer tidenes raskeste EM-mål - 66 sekunder inn i kampen.
2-0: Antonios Nikopolidis slipper inn stupheadingen til en umarkert Dmitri Bulykin.
2-1: Zisis Vryzas vipper ballen over Viatcheslav Malafeev.