Nå snakker Odd om medalje

Her jubler matchvinner Somen A. Tchoyi (22) for seieren som sørger for at trener Arne Sandstø nå snakker høyt om medaljer i årets serie!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): Det virket som ren utopi 13 serierunder ut i årets serie. Da lå Odd Grenland helt sist på tabellen, og hadde bare scoret åtte mål. Med seks seirer på de sju siste kampene har Odd klatret til sjuendeplass. Men Arne Sandstø har ingen planer om å slå seg til ro midt på tabellen.

KAMPFAKTA

Tippeligaen

Lyn- Odd Grenland 1-2 (1-1).

Tilskuere: 7.648.

Mål: 1-0 Tomasz Sokolowski (8), 1-1 Patrick Suffo (37), 1-2 Somen A. Tchoyi (67).

Gult kort: Trond Viggo Toresen, Jan Frode Nornes, Morten Fevang, Odd.

Dommer: Jonny Ditlefsen, Mo.

Han snakker nå om medalje - og iallfall en fjerdeplass som gir Royal League plass.

-  Om vi gjør jobben vår og beholder den flyten vi har nå er det meste mulig. Også medaljer kan være innen rekkevidde. Vi har nå tatt poeng fra flere lag som har ligget over oss på tabellen. Mange av de klubben skal ut i innbyrdes oppgjør. Vi kan glatt klatre tre, fire plasser til, sier Arne Sandstø til Dagbladet.

Odd har gjort gode sommerkjøp, men Sandstø trekker spesielt fram det gode humøret i laget som en viktig jubeloppskrift. For selv om Odd ble rundspilt av Lyn på landslagsarenaen før pause i går tapte de aldri humøret og troen.

Innstilt kanon

-  Da vi tapte for Vålerenga sist vi var på Ullevaal, burde vi ha ledet 3- 0 ved pause. I denne kampen kunne vi glatt ha ligget under med de samme sifrene ved pause. Det viser hvordan fotballen er, sa en fornøyd Sandstø etter kampen.

I det ene hjørnet i garderoben satt frisparkscorer Patrick Suffo. Han dundret inn 1- 1-målet etter 37 minutter. Suffos mål åpnet døra inn til Odds kollektive lagmoral.

-  Det var på tide at Suffo fikk justert siktet på kanonen sin. På treningene skyter og skyter han. De er like harde, men minst 500 av skuddene går over, sier Sandstø med et lite smil.

<strong><b> SUPERSCORING:</strong> </b>Odds Somen A. Tchoyi har nettopp scoret 2-1 målet og feiret med å kaste seg rundt halsen på trenerteamet. Odd-trener Arne Sandstø trekker nettopp fram et godt humør som den viktigste grunnen til at Odd i øyeblikket er høstlaget framfor noen. Foto: Robert S. Eik.
SUPERSCORING: Odds Somen A. Tchoyi har nettopp scoret 2-1 målet og feiret med å kaste seg rundt halsen på trenerteamet. Odd-trener Arne Sandstø trekker nettopp fram et godt humør som den viktigste grunnen til at Odd i øyeblikket er høstlaget framfor noen. Foto: Robert S. Eik. Vis mer

Før Suffos mål fra 25 meter hadde Lyn hatt alt spillet, alle de feteste målsjansene og Odds midtbane var nesten ikke i nærheten av å komme i kontakt med ball eller Obi Mikel & co.

Det var et lite Grenlands-ran som gjorde at det sto uavgjort ved pause.

Sandstø er enig.

Ny perle

-  Vi var totalt tafatte de første 45 minuttene og til tider ble vi rundspilt av Lyn. Vi var nødt til å gjøre noe og vi forandret formasjon fra 4-4-2 til 3-5-2. Og det virket slik vi håpet det skulle gjøre. Vi tok over midtbanen og Lyn ble presset bakover. Med den kollektive og gode laginnsatsen vi la for dagen i andre omgang synes jeg vi vant helt fortjent, sier Sandstø.

Seiersmålet sørget Somen A. Tchoyi for med nok en Odd-perle, da han fra rundt 25 meter skrudde ballen i en elegant bue rundt Lyn-keeper Ali Al-Habsi.

-  Hvordan får du et kollektiv til å forvandle seg så radikalt i løpet av ei pause?-  Vi er veldig ærlige i evalueringen av det vi har prestert, og vi har et veldig fokus på hvordan vi skal snu kampene og hvordan vi skal kunne vinne dem. I dag, som ellers, er det hardt arbeid som må til, men samtidig er det viktig å bevare humøret, sier Sandstø.

Bedre stall

Han innrømmer at det ikke så alt for lyst ut før ferien. Odd var i sumpa med alle knottene.

-  Nei, det var ikke mange som trodde på oss da, men de fra pressen som kom ned på treningene våre ble overrasket over hvor godt humør det var i troppen. Vi har hele tiden vært opptatt av å holde en god tone og ikke bli stresset.

-  Så resepten din er godt humør og hardt arbeid?-  Ja, det er det. Og i tillegg har vi fått en bredere og bedre stall. Nå er det ikke gitt hvem som er i førsteelleveren. Alle må yte maksimalt for å komme på laget. Det er slik det skal og må være. Vi tror heller ikke på å kaste innpå en skadd spiller som maks kan yte 70 prosent. Vi vil at alle som starter skal yte hundre. Noen ganger kan det medføre at kanskje en litt urutinert spiller får sjansen, men det er en filosofi jeg har tro på. At de som er skadefri og yter maksimalt på treninga også skal få sjansen til å prøvde seg på dette nivået, sier Sandstø.

Liten strekk

-  Hva med at Svindal Larsen er omtalt som en redningsmann for klubben?-  Det er mange som mener at Tommy kom inn som en redningsmann. Visst betyr Tommy mye, men det er først og fremst lagmoralen og innsatsen som gjør at vi i høst har vunnet kamper. Og når laget spiller bra blir Tommy også det lille og gode ekstra som skal til, sier Sandstø.

  •  Tommy Svindal Larsen sto over i går grunnet en liten strekkskade. Han var mektig imponert over det han så av lagkameratene:

-  Vi var ikke oss sjøl den første halvtimen, men så justerte Arne og Gaute i pausa. Derfra og ut var vi i føringa. Vi styrte andreomgang og vant fortjent, sa Svindal Larsen.

ODD-JUBEL: Slike hyggestunder har Odd-spillerne blitt vant til i høst: Jubel for scoring.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer