Nå snakker også Nannskog om stake

Stabæk lærte av å være serieledere i fjor.

NADDERUD (Dagbladet.no): For ett år siden, etter fem seriekamper, lå Stabæk på 9. plass i Tippeligaen. Nå troner de øverst i Fotball-Norge igjen, etter å ha gått ubeseiret gjennom fem serierunder.

Åge Hareide har tidligere snakket om at han krever stake på landslaget. Daniel Nannskog mener at de som serieledere må vise at de har hår på brystet.

- Så fort du topper tabellen spiller du under større press. Da kreves det at du har litt cojones, eller stake - ja rett og slett balls, sier gårsdagens tomålsscorer til Dagbladet.no.

Blir jaget

I fjor sommer ledet bæringene serien i to runder. Dette var en situasjon de sleit med å takle, ifølge Nannskog.

- Vi spilte kanskje våre dårligste kamper i den perioden hvor vi ledet Tippeligaen. Det er annerledes å bli jaget enn å selv jage, sier Nannskog.

Stabæk klarte ikke holde følge med Brann helt inn, men ramlet ikke mer av enn at de kapret sølvmedaljene. En sterk prestasjon, men selv om ikke klubben har en uttalt målsetting om å ta gull - som andre steder handler det om å kjempe om medalje - så er det ikke til å komme utenom at de trives på toppen av tabellen.

Det var derfor en smilende gjeng som trente i styrkerommet i formiddag - som serieledere. Viking kan riktignok sende dem ned et hakk i kveld, dersom siddisene slår Vålerenga på hjemmebane.

Nå snakker også Nannskog om stake

- Vi har fått en bra start, men ingen pangstart - verken når det gjelder antall poeng eller spillemessig, sier trener Jan Jönsson til Dagbladet.no.

Tåler mer i år

Som Daniel Nannskog håper han at de lærte mye av det som skjedde forrige sesong, og at tilværelsen på topp derfor kan bli litt lenger denne gangen. Den blir kanskje bare et døgn gammel nå, men de vil i så fall bare være ett poeng bak Viking så førsteplassen vil være innen rekkevidde de neste rundene.

- Nå skal vi ta med oss de erfaringene vi gjorde oss i fjor. Jeg håper og tror bunnivået vårt er høyere enn tidligere og jeg mener vi også er bedre rustet. Vi har en bredere tropp, tåler skader og har flere alternativer. Vi har et større register individuelt også, sier Jönsson.

Det betyr ikke så veldig mye å ha ledet serien på våren hvis laget klapper sammen i løpet av sommeren og høsten. Men Nannskog understreker at det har vært viktig for dem å få de svarene de har fått i seriestarten.

Bare spør ledelsen på Lerkendal og Åråsen. Der er det nok flere spørsmål enn svar for tida.

Blåtrøyene har vært veldig gode på hjemmebane og har til tider spilt champagnefotball. På utebane har de klart å sikre seg viktige poeng og mot HamKam kom også den første borteseieren.

- Det er veldig godt å ha fått en slik start. Vi har fått bekreftet at vi er et godt lag. Framover må vi vise karakter. Da vi toppet i fjor trodde kanskje noen at vi var bedre enn det vi faktisk var - men nå er vi ett år eldre alle mann, sier Nannskog.

• Les også: Svenskene følger Nannskog - Jönsson mener han bør til EM

HVOR LENGE HOLDER STABÆK SEG PÅ TOPP: Bæringene trenger hjelp fra Vålerenga for å være serieledere når neste runde blåses i gang til helga.
HAR LÆRT: Jan Jönsson mener Stabæk dro med seg masse nyttig erfaring forrige sesong. Da ledet de serien på sommeren.