Nå snakker svenskene om gull

Dagbladet på plass i et kokende Kiev.

GLEDER SEG: Christian Gustavsson (t.v) og Johan Olausson er stinne av optimisme før Sveriges åpningskamp mot Ukraina i kveld. De lader allerede opp med en øl. Foto: Tore Ulrik Bratland
GLEDER SEG: Christian Gustavsson (t.v) og Johan Olausson er stinne av optimisme før Sveriges åpningskamp mot Ukraina i kveld. De lader allerede opp med en øl. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• EM PÅ DAGBLADET.NO: For 179 kroner kan du kjøpe tilgang til 10 av EM-kampene, som vises i Fotballstudio. Kjøp abonnement her!

KIEV (Dagbladet): Klokka 20.45 i kveld starter Sverige sitt fotball-EM. Motstander er vertsnasjonen Ukraina, og Olympiastadion i Kiev er fylt til randen. Det vil si nærmere 70.000 tilskuere.

Fra klokka 14.00 begynte svenske supportere å samle seg i den såkalte fansonen i det sentrale Kiev. Og optimismen er på topp:

- Om vi ikke akkurat tror på svensk EM-gull, er det i alle fall lov å håpe, sier Christian Gustavsson (29) og Johan Olausson (27) til Dagbladet.

Gutta er klare til å følge samtlige av Sveriges kamper.  Tøff start   Med over 25 grader i den ukrainske hovedstaden har supporterne allerede begynt å leske strupene. En åpningskamp mot vertsnasjonen er en av de tøffeste motstanderne du kan få. 

På en pressekonferanse i går bidro trener Erik Hamrén til å helle bensin på bålet:

- Jeg drømmer mye. Når jeg drømmer, så drømmer jeg at vi vinner. Når jeg våkner, så er jeg lykkelig, utbasunerte han filosofisk.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer